Pas endavant pel carril de vianants i ciclistes a la carretera de Vallvidrera

L'objectiu és incrementar la seguretat en una carretera sense pràcticament voreres ni vorals que connecta Valldoreix i La Floresta

Sant Cugat tindrà un nou carril per a vianants i ciclistes que connectarà Valldoreix i La Floresta per la carretera de Vallvidrera. Concretament, es construirà entre la plaça de Can Cadena i l'entrada de La Floresta. A més, a la intersecció entre la carretera de Vallvidrera i el Camí Antic de Terrassa, es farà una nova rotonda. L'objectiu és millorar la seguretat d'aquesta via i dotar als vianants d'un espai segur en una carretera on no hi ha pràcticament vorera ni voral i on els cotxes circulen a velocitats elevades.

Amb aquest objectiu, el Ple Municipal de Sant Cugat ha donat llum verda al conveni entre la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Cugat, l'EMD de Valldoreix i l'Àrea Metropolitana per a la construcció del projecte. El pressupost previst és de 2,1 milions d'euros, que es repartiran de la següent manera la Diputació (893.000 euros), l'Ajuntament (725.000 euros) i l'EMD (489.000 euros). Per la seva banda, l'Àrea Metropolitana durà a terme la cessió de terrenys de la seva titularitat.

Duch: "Connectar els barris de muntanya amb Valldoreix i Sant Cugat"

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, ha defensat la importància "de connectar els barris de muntanya amb Valldoreix i Sant Cugat" i ha assenyalat que dona resposta a un "dèficit històric". "L'objectiu és la millora de la seguretat viària a la carretera de la Vallvidrera i que incentivi la mobilitat sostenible", ha afegit.

Junts per Sant Cugat ha votat a favor del projecte, mentre que Ciutadans hi ha votat en contra. El seu portaveu, Aldo Ciprian, ha estat molt crític: "No és cap prioritat. Gastar més de 2,1 milions d'euros en un traçat que no resoldrà cap problema de mobilitat és un malbaratament de diner públic, que ja ens té acostumat l'Ajuntament".

rotonda carretera vallvidrera

La intersecció entre la carretera de Vallvidrera i el camí antic de Terrassa, on es construirà una rotonda FOTO: Google Maps

 

El projecte a la carretera de Vallvidrera

"L’objectiu principal de l’actuació és la millora de la seguretat viària de la carretera, creant un itinerari per a vianants protegit que garanteixi la seguretat dels usuaris i incentivi la mobilitat, tant obligada com d’oci i lleure, i la millora de la intersecció entre la carretera de Vallvidrera i el Camí Antic de Terrassa amb la implantació d’una rotonda", resumeix la documentació del Consistori.

El nou carril s'instal·larà al marge dret de la carretera, per la qual cosa caldrà fer diverses expropiacions de terrenys. L'itinerari estarà separat del trànsit rodat amb barreres de seguretat, eliminant la cohabitació que es produeix en vehicles, vianants i ciclistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem