El robatori de coure ha provocat quatre incidències a la línia de FGC al Vallès el 2024

Adif concentra 184 delictes en forma de sostraccions de cable, sabotatges o vandalisme per cada 1.000 quilòmetres, davant els 29 de la xarxa de Ferrocarrils

El robatori d'un cable de coure a Montcada Bifurcació el 12 de maig ha provocat el caos a bona part de la xarxa de Rodalies de Renfe, amb afectacions a moltes de les línies que passen per Barcelona. Aquests delictes han anat en augment els últims anys i és un dels fets que explica les deficiències del servei de Rodalies. 

Ferrocarrils de la Generalitat no és aliè a aquesta problemàtica, tot i que la pateix en una mesura molt més petita. De fet, el 8 de maig un robatori de cablejat de coure a Sant Quirze del Vallès va provocar retards i cancel·lacions del servei a la línia del Vallès, que passa per Sant Cugat. No és l'únic cas d'aquest 2024.

Més info: Un robatori de coure provoca alteracions als FGC al Vallès

Des de principi d'any, a la línia del Vallès de Ferrocarrils hi ha hagut quatre afectacions al servei provocades per robatori de coure, segons dades facilitades per FGC al TOT. Malgrat que la xifra pot semblar menor, durant tot el 2023 no es va registrar cap incidència per robatoris de coure a les línies vallesanes.

16 fets delictius als Ferrocarrils

Pel que fa al conjunt de la xarxa de Ferrocarrils (Vallès, Baix Llobregat i Anoia), entre gener del 2023 i febrer del 2024, es van registrar 16 fets delictius coneguts, dels quals 13 van ser robatoris o furts de cable i 3 per sabotatge o vandalisme. En cinc casos, va haver-hi afectacions a la circulació. Sobre aquests vandàlics, fa unes setmanes, un grup de persones va assaltar un tren a l'estació de Les Planes i va fer pintades en el comboi.

Més info: Assalten i pinten un tren dels FGC a Les Planes i agredeixen dos vigilants

Adif i FGC concentren almenys 290 delictes a les seves xarxes ferroviàries en 14 mesos, entre gener del 2023 i el febrer d'aquest any, segons dades de l'Agència Catalana de Notícies. 163 van ser sostraccions de cable i 127 sabotatges o vandalisme. En la majoria de casos en la sostracció de cablejat són furts, tot i que també hi ha robatoris, i és material encara no instal·lat i que es troba a la zona per obres.

D'entre aquests fets delictius coneguts, el 41% va comportar incidències en la circulació de trens. Si s'estableix una ràtio, Adif concentra 184 delictes en forma de sostraccions de cable, sabotatges o vandalisme per cada 1.000 quilòmetres davant els 29 de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem