Sant Cugat cobrarà peatge per circular dins la ciutat

La mesura s'emmarca dins el pla local per millorar la qualitat de l'aire al municipi

(INNOCENTADA DEL 28 DE DESEMBRE) Sant Cugat del Vallès cobrarà peatge a aquells vehicles que vulguin accedir al centre del municipi a partir del mes de juliol de 2018. Una mesura que s'emmarca dins el pla local per millorar la qualitat de l'aire al municipi i que inclou, entre altres, la prohibició de circular els vehicles més contaminants en episodis d'alta contaminació atmosfèrica a partir de l'1 de gener de 2018.

D'aquesta manera, s'instal·laran peatges als diferents accessos a la ciutat, tant a la sortida dels Túnels de Vallvidrera, les diferents sortides de l'AP-7, la carretera de l'Arrabassada i Vallvidrera, i els accessos des de Rubí i Cerdanyola.

El preu per circular serà de 3,20 euros per als cotxes, d'1,10 euros per a les motocicletes, i de 6 euros per a camions i furgonetes. Quedaran exempts de peatge els vehicles elèctrics, i els vehicles dels residents al centre de la ciutat disposaran d'un abonament que els permetrà accedir al centre a un preu molt reduït.

D'altra banda, i per facilitar la mobilitat dins de la ciutat, s'habilitaran aparcaments a les diferents entrades de la ciutat, amb busos llançadora que comptaran amb diferents línies, seguint el model de la prova pilot que s'està portant a terme aquest Nadal a la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem