Sant Cugat estrena nova freqüència de FGC: un tren cap a Barcelona cada 2,5 minuts

Pel que fa al sentit cap a Sabadell i Terrassa, els trens passaran cada 5 minuts en hora punta

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa l'increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, el divendres 9 de desembre. A partir d'ara, en hora punta, de les 7.30 a les 9.30 h, cada cinc minuts circularan trens per les estacions de Terrassa i Sabadell, el que es tradueix en un cada 2,5 minuts a Sant Cugat.

Amb això, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha celebrat que Sant Cugat sigui el "principal punt de mobilitat ferroviària" del Vallès Occidental: "És un dia important pels santcugatencs i per la gent del Vallès i l'entorn metropolità, i és que estrenem aquesta nova mesura d'incrementar les freqüències amb 15 nous trens (amb una capacitat de 600 persones en cada nou tren). El compromís del govern és facilitar la vida a la gent i combatre el canvi climàtic i ho fem amb un sistema ferroviari en concret".

La resta del dia els combois passaran cada 5 minuts des de Sant Cugat (10 en el cas de les capitals vallesanes), amb un reforç entre les 17 i les 20 h de dilluns a dijous i de les 15 a les 20 h els divendres, amb una freqüència de 4 minuts. Pel que fa als caps de setmana i festius, passaran trens cada 10 minuts. Amb aquesta reorganització horària desapareixen les actuals línies S5, S6 i S7, que es converteixen en trens de les línies S1 Terrassa-Barcelona i S2 Barcelona-Sabadell, amb la qual cosa es posa fi als trajectes semidirectes, fent tots els trens faran parada a totes les estacions.

Aquest increment en la freqüència de trens farà que el total de viatges anuals que realitzin els FGC ascendeixi de 80 milions a 110 milions, tal com ha assenyalat Fernàndez. A més, el conseller de Territori ha incidit en el projecte per connectar el Vallès Occidental amb el Baix Llobregat amb el perllongament de l'L8, que connectarà Gràcia amb Plaça Espanya.

La connexió del futur barri de Ca n'Ametller

Durant la celebració d'aquest primer dia de l'increment de freqüència dels trens dels FGC en les estacions de la línia Barcelona-Vallès, Fernàndez ha explicat que l'equip de govern de la Generalitat ha acceptat un acord pressupostari per connectar les estacions de FGC de Volpelleres i Hospital General, per un valor de 20 milions d'euros: "Aquesta connexió permetrà un primer pas per unir el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, sent de nou Sant Cugat el punt principal de la mobilitat ferroviària del Vallès Occidental".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat), ha apuntat que aquests intercanviadors afavoriran la mobilitat el futur barri de Ca n'Ametller: "Aquest futur barri, el qual serà tan imprescindible per comptar amb habitatge protegit i evitar l'expulsió de persones, buscarà garantir la qualitat de vida i el benestar dels santcugatencs amb criteris de sostenibilitat, en els quals l'eix serà el transport públic".

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, juntament amb l'alcaldessa Mireia Ingla (ERC Sant Cugat) i el primer tinent d'alcaldia Pere Soler (PSC Sant Cugat), ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament. FOTO: Ajuntament

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, juntament amb l'alcaldessa Mireia Ingla (ERC Sant Cugat) i el primer tinent d'alcaldia Pere Soler (PSC Sant Cugat), ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament. FOTO: Ajuntament


Amb tot, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha participat en l'Ajuntament en una reunió sobre el projecte del nou barri de Ca n'Ametller. A més, Fernández ha aprofitat per signar el Llibre d'Honors de l'Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem