Sant Cugat incorporarà 4 autobusos elèctrics a la línia del Polígon Can Sant Joan

Els nous vehicles elèctrics són els primers de la línia Barcelona-Vallès i contribuiran a la reducció d'emissions contaminants

La Generalitat de Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat han impulsat un canvi cap a la "mobilitat del futur" amb la incorporació de quatre autobusos elèctrics que donaran servei a la línia que uneix l’estació de Sant Joan de Ferrocarrils amb el Polígon Can Sant Joan. Aquest dimecres, 29 de març, han presentat els nous vehicles en una roda de premsa on han acudit les parts implicades i han pogut donar un tomb en un dels autobusos. 

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori Gallissà, ha explicat que es tracta d'autobusos "100% elèctrics" i que l'energia que s'utilitza "és 100% energia renovable", per tant, "l'emissió de gasos d'efecte hivernacle és zero al llarg de tot el trajecte". D'aquesta manera, amb la seva posada en marxa, es deixaria d'emetre "800 tones de CO₂ a l'any", segons ha declarat Martori, així doncs "són una aposta ferma per la descarbonització dels país".

Interior d'un autobús elèctric. Foto: Ajuntament

Interior d'un autobús elèctric. Foto: Ajuntament

Els autobusos –articulats i d'uns 18,6 metres– disposen d'una gran capacitat d'ocupació, arribant als 100 viatgers. En aquest cas, l'empresa Moventis ha estat molt implicada en la seva readaptació, ja que "no és senzill fer un canvi tecnològic com aquest", ha declarat el director d’FGC Operadora, Oriol Juncadella. També ha explicat que els quatre busos estaran funcionant simultàniament en les hores puntes, però la resta del dia s'encarregarà de fer el servei un sol autobús.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha valorat la incorporació d'aquests vehicles elèctrics, ja que "van en línia amb el que ha estat traballant la ciutat els darrers anys en la lluita contra el canvi climàtic".

l director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, i l'alcaldessa, Mireia Ingla. Foto: Ajuntament

l director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, i l'alcaldessa, Mireia Ingla. Foto: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem