Sant Cugat ja té un tren de FGC personalitzat

El comboi porta un adhesiu representatiu de la silueta urbana de la ciutat. El conseller Vila l'ha batejat i posteriorment ha visitat les obres del pas inferior de l'estació de Volpelleres

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha batejat, aquest dilluns, 9 de març, amb el nom de Sant Cugat, una de les 19 unitats de tren de la sèrie 113 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Amb aquesta ja són quatre les noves unitats de tren de FGC batejades. També n'hi ha de Barcelona, Terrassa i Sant Quirze del Vallès. El tren porta un adhesiu representatiu de la silueta urbana de la ciutat.

Segons el conseller, s'ha posat nom al tren "perquè constatem que la ciutadania sent els trens de FGC molt seus, s'aprecia molt el servei ferroviari que es presta, i es bo que aquests trens tinguin una certa personalització".

Visita d'obres al pas inferior de l'estació de Volpelleres

Mercè Conesa i Santi Vila, a la visita d'obres. FOTO: Artur Ribera

La visita del conseller Vila també ha servit perquè aquest conegués de prop les obres que s'estan realitzant a sota la via del tren per donar continuïtat al carrer de Víctor Català. Aquest pas inferior permetrà, especialment als veïns dels barris de Sant Domènech i Volpelleres, creuar per sota la via i accedir al barri de Coll Favà. En d'altres, millorarà notablement l'accés a l'escola Pins del Vallès, i a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta actuació inclou la construcció d'un calaix empentat sota les vies d'FGC d'uns 5 metres d'ample i 3,1 d'alt, i la seva connexió existent mitjançant rampes i escales. Les obres tenen un pressupost de 796.000 euros i, si es compleixen les previsions, estaran finalitzades el mes de setembre.

Segons Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, "aquesta permeabilitat, a través d'aquest pas que connecta amb la zona de Coll Favà, ens permet tenir una ciutat molt més ben travada, i per tant amb moltes més possibilitats i facilitats pels veïns i veïnes".

Línia Vallés

Santi Vila també ha confirmat que es manté el calendari previst pel que fa a les obres de perllongament de la línia del Vallès de FGC. Segons el conseller entrarà en funcionament aquest estiu a Terrassa i durant el 2016 a Sabadell. Sobre Terrassa ha assegurat que es pot parlar d'una obra "pràcticament enllestida" i que ara està en període de proves. En el cas de Sabadell, ha comentat que ja han finalitzat les actuacions en matèria d'infraestructures i que estan en curs les obres de l'arquitectura de les estacions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem