Sant Cugat reclama a foment que reprengui les obres d'enllaç entre l'AP7 i l'A2

Un total de 8 municipis del Vallès Occidental i el Baix Llobregat crearan un lobby per tal de fer força conjuntament

Sant Cugat reclamarà al Ministeri de Foment que finalitzi les obres d'enllaç entre l'AP7 i l'A2 que es van licitar fa 10 anys, tal com s'ha decidit en el ple municipal d'aquest dilluns, 20 de març. 

L'acord, presentat conjuntament per Convergència i el PSC, arriba després que vuit municipis del Vallès Occidental i el Baix Llobregat, entre ells Sant Cugat, decidissin crear un lobby per tal de fer front comú amb aquesta reclamació.

I és que tal com ha destacat el tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, Pere Soler, l'endarreriment d'aquesta obra provoca "molts embussos cada dia. És una obra interessant per Sant Cugat i per a tota la comarca. Aquest és un dels problemes més grans pel que fa a infraestructures en el nostre territori".

El debat de la moció ha generat certa controvèrsia. El regidor del PP, Àlvaro Benejam, ha detallat que "segons ens han dit, les obres s'han aturat per un tema tècnic i de pressupost, però les tornaran a reprendre tan aviat com sigui possible". Una justificació que des d'ERC-MES i la CUP-PC han vist com una excusa que no s'han cregut. 

D'altra banda, ICV-EUiA i la CUP-PC han recordat la prioritat de fomentar el transport públic per connectar el Vallès Occidental amb el Baix Llobregat i el Barcelonès. 

Així doncs, amb el suport de totes les formacions locals, el Consistori demanarà que el Govern de l'Estat detalli un calendari de l'execució de les obres, que haurien d'iniciar-se i finalitzar aquest mateix any i que inclogui les partides pressupostàries necessàries i suficients perquè les obres es reiniciïn i no s'aturin.

La moció també preveu instar al Govern de la Generalitat que aprofiti les converses amb l'Estat espanyol en matèria d'infraestructures per exigir l'inci i la finalització de les obres.

 

Mireu les millors imatges​ del ple municipal. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem