Així serà el carril bici i de vianants de l'hipòdrom

Les obres del nou carril bici de la rotonda de l'hipòdrom es van aturar l'octubre de 2019 i l'Ajuntament ha iniciat una nova licitació per finalitzar els treballs

La finalització del nou carril bici i per a vianants de la rotonda de l'hipòdrom és més a prop. Les obres es van aturar l'octubre de 2019 per la fallida de l'empresa encarregada dels treballs, que van quedar a mitges. Ara, l'Ajuntament ha iniciat el procés de licitació per acabar-les. Un projecte que servirà per millorar la mobilitat en una zona molt problemàtica per les bicis i els vianants, que no tenen cap pas segur per creuar una rotonda des d'on accedeixen i surten vehicles de la C-16.

El projecte contempla la construcció d'un espai per a bicis i per a vianants entre el carrer de Prat de la Riba (abans d'arribar a l'hipòdrom des de Rubí) i la rotonda del Xic (a l'alçada del carrer de Cerdanya). És el primer tram d'una actuació de més envergadura que preveu la implantació d’un carril bici des de la carretera de Rubí a l’AP-7 fins a l’avinguda de Lluís Companys.

570 metres de carrils bici

Aquest primer tram de carril bici té una longitud d’uns 570 metres. Anirà acompanyat de una vorera per a vianants. En alguns punts es farà un enjardinament i es plantarà arbrat per acompanyar el passeig. També es posaran fanals i entraran en funcionament els semàfors, que ja estan instal·lats, però fora de servei.

 

El pressupost és de 223.000 euros i la previsió és que les obres durin tres mesos. Tot i això, des de l'Ajuntament prefereixen no apuntar el calendari ni quan començaran els treballs. Ara cal finalitzar la licitació i fer l'adjudicació de l'obra.

Així serà el carril

Tram des de Prat de la Riba fins l’hipòdrom: carril bici de 3 metres i vorera de 2 metres, situats a la part dreta arribant a la rotonda des de Rubí. El paviment de formigó del carril bici és acabat a l’òxid per tal de diferenciar les dues zones. La vorera ja està troba executada i és de panot.

Tram de l’hipòdrom: carril bici i un passeig per a vianants creuen la rotonda per la part central. Es pretén recuperar aquest espai verd per a la ciutadania i que avui dia és inaccessible. El carril bici és de formigó acabat a l’òxid, mentre que el camí de vianants és de formigó remolinat. Aquest canvi en la coloració es pren com a mesura de seguretat i distinció de les dues vies.

Tram de sortida de l’hipòdrom fins a la rotonda del Xic: carril bici és bidireccional, de formigó a l’òxid i a l'altura de la vorera. El carril bici ja està executat, tot i que li manca l’acabat final.

Disseny del projecte del carril bici a l'hipòdrom
 
Comentaris

Destaquem