Valldoreix defineix com ordenarà la mobilitat al voltant de Can Cadena, per 775.000 €

L'EMD ha aprovat inicialment en la junta de veïns del mes de maig l'Estudi d'Ordenació de la mobilitat entorn de Can Cadena, que detalla les actuacions que s'han de tirar endavant

L'ordenació de la mobilitat al voltant de Can Cadena comença a prendre forma, després que la Junta de Veïns de l'EMD hagi aprovat inicialment un estudi al respecte, elaborat pel geògraf Jordi Barot i els serveis tècnics municipals. Un estudi en el qual es detallen les actuacions que cal fer per aconseguir ordenar la mobilitat en la zona, i que recomana unificar algunes actuacions ja previstes abans en aquell entorn. Tot plegat ascendiria a un pressupost de 775.000 euros i la zona afectada comprendria una superfície de 5.690 metres quadrats.

Avaluacions de l'estudi

Entre les observacions de l'estudi, destaca la recomanació de garantir una connexió amb l'estació d'FGC segura; augmentar la permeabilitat del passeig d'Olabarria per fer-lo més confortable per als vianants i els Vehicles de Mobilitat Personal; integrar les propostes dels diferents projectes de mobilitat que ja estan plantejats per tal d'ordenar coherentment els itineraris; ordenar la cruïlla de l'extrem sud del parc de l'avinguda Bilbao: millorar els accessos al CAP de Valldoreix; incrementar el nombre de passos de vianants; o ajudar a consolidar el passeig de Valldoreix com un eix de comunicació entre els nuclis de la Floresta, Valldoreix, Mira-Sol i el centre de Sant Cugat, etc.

En definitiva, l'estudi planteja una 20a d'actuacions a realitzar per tal d'aconseguir ordenar la mobilitat en la zona de Can Cadena.

 

Els pasos a seguir

Després de l'aprovació inicial de l'estudi, ara passarà a fase d'exposició pública durant un temps determinat. Posteriorment, l'estudi s'aprovarà definitivament, i s'informarà l'Ajuntament de Sant Cugat.

Una vegada l'estudi estigui aprovat de forma definitiva, s'elaborarà la redacció del projecte executiu d'obres. Un projecte que haurà de ser aprovat per ple, i comptant amb l'opinió de diferents organismes, com ara els Túnels de Vallvidrera. Un cop s'hagi fet aquest pas, ja només quedarà la licitació i l'execució de les obres, que es podrien dividir en tres fases.

L'oposició demana més temps per mirar-se l'estudi

La vocal del PSC, Susanna Casta, ha criticat el fet que el Govern hagi portat l'estudi a aprovació amb tant poc marge de temps, i ha assegurat que necessita més temps per avaluar-lo. Per això, la vocal del PSC ha votat en contra del punt.

En la mateixa línia, el vocal de la CUP, Ferran Margineda, ha demanat més temps, però ha reconegut que "és una proposta interessant". Per la seva banda, Jaume Santmartí, d'ERC-MES, ha afirmat que "resoldre la problemàtica que hi ha a Can Cadena "és un tema prou important perquè els ciutadans de Valldoreix coneguin els detalls de l'estudi". De totes maneres, Santmartí ha afirmat, igual que Margineda, que l'estudi "és molt interessant". En la votació, el vocal de la CUP i els dos d'ERC-MES s'han abstingut.

El Govern, però, ha defensat que "el projecte ja s'ha debatut". De totes maneres, és un projecte que va per llarg, i la vocal del Govern Susana Herrada ha augurat que difícilment estarà enllestit durant la pròxima legislatura.

Finalment, l'Estudi d'Ordenació de la mobilitat entorn de Can Cadena, s'ha aprovat inicialment amb els vots favorables de l'equip de Govern, el vot contrari del PSC i les abstencions d'ERC-MES i la CUP.

 
Comentaris

Destaquem