La velocitat a l'AP-7 al Vallès es limitarà a 100 km/h

En 19 quilòmetres d'autopista paral·lels a la B-30 es crearan trams de velocitat variable de 100 o menys km/h

La velocitat a l'AP-7 en el seu pas per Sant Cugat i tot el Vallès es limitarà a 100 km/h. Així ho han anunciat el Servei Català de Trànsit i el Ministeri de Transports, que han acordat limitar la velocitat en quatre trams d'aquesta via. En total, es reduirà a 83 quilòmetres amb l'objectiu de disminuir la sinistralitat i les congestions. El principal punt en què s'actuarà correspon als 19 quilòmetres d’autopista paral·lels a la B-30N (entre Montornès del Vallès i el Papiol), on es crearan trams de velocitat variable de 100 o menys km/h.

També es limitarà la velocitat a 100 km/h entre Calafat i l’Ampolla. Entre Altafulla i Constantí, direcció sud, s’hi col·locarà un radar de tram per garantir que no se superen els 120 km/h. Finalment, a la ronda de Girona, un dels quatre carrils es convertirà en un vial reservat a les incorporacions i sortides limitat a 80 km/h, concretament entre Girona Sud i Girona Nord.

L’objectiu se centra en neutralitzar l’alta sinistralitat registrada sobretot a l’AP-7, autopista que va acumular fins a l'agost 20 víctimes mortals, quasi el 20% de les 103 persones mortes fins llavors a les carreteres catalanes. Aquesta era una demanda del Servei Català de Trànsit i que requeria l'aprovació del Ministeri de Transport.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem