Voluntaris ofereixen passejades en tricicle adaptat a gent gran de Sant Cugat

L'Ajuntament i la Unió Ciclista Sant Cugat volen promoure hàbits saludables i millorar el benestar de persones grans o amb mobilitat reduïda

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa el projecte En bici sense edat, una iniciativa a través de la qual persones voluntàries oferiran passejades en un tricicle adaptat als usuaris de residències de gent gran. La voluntat és millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones grans i persones amb mobilitat reduïda, així com promoure l'envelliment actiu i el bon tracte a les persones majors facilitant la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda.

La iniciativa, amb la col·laboració de la Unió Ciclista Sant Cugat, permetrà a persones grans passejar una hora i mitja pel centre de la ciutat a bord d'un tricicle elèctric adaptat conduït per un voluntari. D'aquesta manera es donarà l'oportunitat d'anar en bicicleta a aquelles persones que no ho poden fer habitualment, sigui per edat o per problemes de mobilitat. El programa ja es va provar durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2021, s’ha portat a terme amb èxit en una desena de ciutats catalanes.

“Apostem perquè les persones grans puguin gaudir a la ciutat de l'envelliment actiu. A banda d'incorporar o mantenir hàbits saludables en companyia, també es reforcen els vincles comunitaris i solidaris. Valors positius que ens ajuden a pensar-nos i desenvolupar-nos com a persones que cuiden als altres i que fan la seva ciutat millor”, ha destacat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert. Per Pere Soler, tinent d'alcaldia de Presidència, el projecte permetrà als usuaris "viure una experiència enriquidora per contribuir en la millora de la seva qualitat de vida".

Com fer-se voluntari?

Està previst que el servei comenci a funcionar aquest mes d'abril amb un vehicle, tot i que properament se sumarà una segona unitat. Inicialment, l’Ajuntament i responsables de la Unió Ciclista contactaran amb les residències de gent gran per buscar persones interessades i acordaran els horaris i dates de la ruta, en funció de la disponibilitat del voluntariat. En el futur, amb l’ampliació de la flota de vehicles, es preveu que el servei s’obri a la resta de la ciutadania. Les persones voluntàries interessades a participar-hi poden posar-se en contacte amb la Unió Ciclista Sant Cugat.

"Estem convençuts que aquesta activitat que pivota al voltant d’un tricicle adaptat esdevindrà un programa de referència a la ciutat, amb un alt component social que permetrà apropar a la ciutat a aquelles persones amb més dificultat de mobilitat", ha assenyalat Jose Gallardo, regidor de Mobilitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem