Montse Sant: La persona que vigila i cuida l’església del Monestir

La zeladora del Monestir és la protagonista de la sèrie de retrats santcugatencs d'aquesta setmana

Des de fa més de deu anys, Montse Sant treballa voluntàriament com a zeladora i sagristana de l’església del Monestir. Ho fa perquè diu que sempre ha estat enamorada del Monestir. “Fins i tot abans de treballar aquí, un dels meus costums era venir-hi i passar-me hores asseguda. Passava moltes estones al claustre, amb un llibre”. Té una estima molt gran per l’església, em parla de les grans joies que té, encara que no li pregunti. “Avui en dia el Monestir és el Museu i el claustre, sovint ens oblidem que també tenim aquest temple”.

Montse Sant va néixer a Sarrià. Va venir a viure a Sant Cugat amb els seus pares quan tenia 20 anys. “Vaig venir de molt mala gana, perquè allà a Sarrià teníem una casa preciosa, enorme. Però aviat Sant Cugat em va robar el cor”. Professionalment es va dedicar a la fotografia durant força temps, especialment al laboratori. Més endavant també es va dedicar a cuidar gent gran. “Vaig dedicar-hi molts anys. Va ser una feina molt dura”. La d’ara diu que és “la feina que més m’ha omplert. La gaudeixo molt. Sobretot, gaudeixo molt amb els nanos, quan els explico coses sobre el Monestir i per a ells tot és nou”.

Li agrada escriure: “És una cosa que porto a dins des de menuda. M’agrada escriure contes i coses que m’explica la gent. També m’agrada explicar-los”. De fet, ha publicat dos llibres de contes, El gran libro del dragón i El libro mágico. Col·labora habitualment amb mitjans de comunicació, entre els quals el TOT Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat, dels quals n’és la col·laboradora més antiga. I també es considera una gran defensora dels animals. Diu que n’ha tingut de tots tipus i de tots colors, tot i que ara no en pot tenir tants per motius de salut.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem