Mor l'artista Mercè Diogène, una referent del tapís

L'artista valldoreixenca ha mort aquest dilluns, 18 d'agost, a les 11 de la nit,  a l'edat dels 91 anys

L'artista valldoreixenca Mercè Diogène ha mort aquest dilluns, 18 d'agost, a la nit, a l'edat dels 91 anys. L'artista estava ingressada a l'Hospital General de Catalunya per un refredat, on ha mort, tal com explica la seva amiga Maria Villadelprat, "sense patir". Diogène havia donat el cos a la ciència i la família, segons la voluntat de l'artista, no farà funerals i se celebrarà una festa al setembre en el seu honor. " La meva àvia no volia funerals, sinó una gran festa amb amics i harmonia que farem al setembre, també amb l'Ajuntament", explica la seva néta Charlotte.

Diogène va néixer a Perpinyà el 1922 i quan tenia cinc anys va anar a viure a Valldoreix amb la seva família. A Sant Cugat va aprendre l'art de la tapisseria. Durant la Guerra Civil espanyola es va traslladar a Marsella i va acabar l'aprenentatge amb Bernad Dorival, conservador del Museu d'Art Modern de París.

La seva pintura deriva de l'Impressionisme i destaca per la calidesa de les entonacions. Els seus temes preferits són el paisatge i la natura morta, però també feia tapissos de natura abstracta. El 1998 fou guardonada amb la Creu de Sant Jordi.

Actualment, l'Ajuntament de Sant Cugat acull un tapís de l'artista. La ciutat li va dedicar, fa uns mesos, diferents exposicions sota el nom de "Diogène, 90 anys de creativitat". 
Mercè Diogène va exposar en diferents espais de la ciutat com la Sala Capitular del Monestir, el Museu del Tapís i Valldoreix i va ser la creadora de la sobrecoberta del Diari de Sant Cugat en l'última diada de Sant Jordi.

Llegeix aquí l'entrevista que li va fer el TOT.

 
Comentaris

Destaquem