Neix el Consell de Barri Centre-Oest

És el primer cop que la ciutat disposa de dos òrgans consultius al centre

Aquest dilluns 6 de febrer a les 19:30 s’ha constitut el Consell de Barri de Centre-Oest a la sala de plens de l’Ajuntament. El tinent d’alcalde de Mobilitat i Tecnologia, Jordi Puigneró, serà el president d’aquest Consell. “ He nascut en aquest barri i el conec molt bé”, comenta Puigneró.

La constitució d’aquest Consell marca una fita històrica, ja que és el primer cop que el centre de la ciutat comptarà amb dos consells: el Consell de Barri Centre-Oest i el de Centre-Est. L’alcaldessa, Mercè Conesa ha presidit l’acte i ha remarcat que encara que és un moment molt complicat per les famílies i per molta gent que no té feina, aquest òrgan servirà per prioritzar els interessos generals i el projectes més urgents.

El consell es reunirà 4 vegades a l’any: febrer, maig, setembre i desembre. Els consells se celebraren el segon dilluns de cada mes a les vuit del vespre, segons ha informat el President del Consell. En el proper consell, ja s’haurà d’haver escollit el vicepresident del Consell, que possiblement serà la mateixa persona que anirà al Consell de Ciutat i es debatrà sobre la Festa Major de la zona.

Organització
El Consell de Barri Centre-Oest no estarà organitzat per comissions, però es podrien crear en el futur segons els temes que es proposin. Una altre opció és tractar els diferents temes marcats a l’odre del dia de cada consell. Francesc Carol, regidor de Participació Ciutadana, també ha fet la seva intervenció a l’acte i ha explicat que totes les associacions poden participar en els Consells de Barri, però que els representants no poden tenir cap mena de vinculació política i ha anunciat que aqeust dimarts mateix els arribarà un reglament. Aquest reglament engloba els següents aspectes: com s’escull el sotspresidents i el representant del Consell de Ciutat, que es realitzaren 4 Consells a l’any, que aquesta convocatòria arribarà 10 dies abans i, per últim, que el Consell de Barri estarà format per un màxim de 25 membres (com a molt 14 associacions).

Les primeres respostes dels participan
ts
Marc Aureli, representat de l’Associació Veïnal del Centre-Estació, declara: “No era molt partidari de venir perquè durant molt de temps hem plantejat preguntes a l’Ajuntament i no hem obtingut cap resposta, però farem tabula rasa i començarem de zero, i espero que sense perdre el temps”. Mercè Conesa ha contestat que li costa de creure que l’Ajuntament no contesti però que “no contestar el que el veí vol no és no contestar”.

D’altra banda, la representat de la Cooperativa Estel Sant Cugat ha demanat que si els consells de barri podien venir i formar part de la taula un membre de la residència de deficients iltel•lectuals. L’alcaldessa ha valorat aquesta demanda com una experiència “molt positiva” per poder entendre millor com viuen la ciutat des "d'una visió diferent”.

Pere Soler, representant del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha remarcat que aquest Consell de Barri s’estava celebrant en un equipament que no pertanyia al districte Centre-Oest i que potser calia celebrar-ho a un altre emplaçament, com l’antiga Sala de Plens del Ajuntament Vell. El President del Consell Jordi Puigneró ha explicat que ara és temps de reduir costos i que tampoc ve de caminar 100 metres més.

En acabar l'acte, Jordi Puigneró ha valorat aquesta constitució d’una manera molt positiva i ha dit que espera amb ganes el proper Consell on ja es parlarà del tema de la Festa Major.

Associacions participants
Associació Veïnal del Centre-Estació, Marc Aureli Villoro
Associació excursionista Altiplà, Antoni Casals
Cooperativa Estel Sant Cugat Belén Pesado.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem