Neix la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques a Sant Cugat

L'objectiu de la nova entitat és parar els desnonaments, demanar la dació en pagament retroactiva i fomentar el lloguer social a través de la socialització del problema

Sant Cugat ja té la seva pròpia entitat per lluitar contra els desnonaments. Des de fa dos mesos i arran de la segona trobada de l'assemblea d'indignats a la ciutat va néixer la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHSTC). L'associació pretén socialitzar el problema dels desnonaments per aturar-los i també lluitar per la dació en pagament retroactiva, és a dir, que es saldi el deute que tenen aquells afectats per les hipoteques quan s'entregui l'habitatge al banc, i que això també cobreixi aquells ciutadans que ja han estat desnonats. A més la PAHSTC vol fomentar el lloguer social dels habitatges.

La nova entitat s'ha presentat aquest dilluns 20 d'agost al Casal Popular la Guitza com un grup de suport mutu que no té l'objectiu de donar cobertura legal, sinó de lluitar contra el problema des de la socialització d'aquest. A més, ha anunciat que ja s'estan recollint firmes per presentar una Iniciativa Legislativa Popular i que s'assistirà al ple municipal del 17 de setembre per denunciar aquesta situació al Consistori santcugatenc. L'associació està formada per una trentena de membres entre afectats per les hipoteques i voluntaris.

Mobilització

Aquest dimecres 22 d'Agost hi haurà una concentració a la plaça de Sant Pere davant l'oficina de Catalunya Caixa per protesta, a les deu del matí.

Com contactar?
Cada dijous a les vuit del vespre l'entitat es reunirà al Casal Popular la Guitza i aquells interessats, ja siguin afectats o voluntaris es poden posar en contacte a través de correu electrònic o informar-se de les iniciatives des de la pàgina de facebook de l'entitat.

 
Comentaris

Destaquem