Nova ofensiva per aconseguir jutjats propis

L'alcaldessa i membres del govern intentaran que el Parlament demani un canvi a la Llei de Demarcació i Planta, text que regula la distribució de jutjats

L’ajuntament continua en silenci la seva ofensiva per aconseguir que Sant Cugat tingui un jutjat propi de primera instància. Actualment, només amb un jutjat de pau, gairebé tots els casos acaben anant als jutjats de Rubí fet que incomoda ciutadans i empreses i enerva els polítics locals. Segons ha pogut saber aquest mitjà, en diferents ocasions l’alcaldessa o membres del govern s’han reunit amb el conseller de Justícia (TSJC), Germà Gordó, amb vocals del Consell General del Poder Judicial, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i amb el jutge degà de Rubí. Conscients que la petició de jutjat de primera instància propi no ha arrelat en el Ministeri de Justícia espanyol que és qui ha de prendre la decisió Sant Cugat no tira la tovallola i segueix insistint.

“És una vella reivindicació d’Associacions de veïns, empresaris i de tot el consistori des de 1997 que és encara vigent”, explica el tinent d’alcalde de Seguretat i Mobilitat Jordi Puigneró. Per això s’ha esdevingut reunions a tots els nivells tot i que s’han trobat sovint amb el pretext que la situació econòmica fa difícil que la demanada es faci realitat. Puigneró, però, ha revelat que ara l’estratègia canvia i sembla que la petició també la farà el Parlament de Catalunya. “Demanarem des del Parlament de Catalunya que es modifiqui la Llei de Demarcació i Planta amb l’esperança que s’aprovi aquesta modificació”, explica. El regidor també avança que el grup de CiU al Congrés també elevarà el to de veu sobre aquesta demanada a Madrid.

Amb la llei a la mà

Cal recordar que la Llei de Demarcació i Planta Judicial de 1988 estableix que per a crear un nou partit judicial cal un requisit mínim de 50.000 habitants. Sant Cugat fa molts anys que ha superat aquest llindar de població. A més cal tenir en compte que els jutjats de Rubí són dels que més càrrega de feina i casos concentren. Un estudi elaborat pel TSJC certifica que actualment més del 60% dels assumptes que es tramiten als 8 jutjats de Rubí provenen de Sant Cugat. Això suposa uns 10.000 expedients a l’any segons els seus càlculs. Quan s’aborda el tema s’acostuma a posar l’antic ajuntament de la plaça de Barcelona com l’emplaçament ideal per acollir aquest equipament.

 
Comentaris

Destaquem