Noves parcel·les d'horts urbans per a jubilats

L'ajuntament ha repartit 13 nous espais agraris per a la gent gran situats a la zona de Can Mates

Aquest dimarts 18 s'han sortejat entre els sol·licitants 13 noves parcel·les d'horts urbans de la zona de Can Mates, fruit d'una nova redistribució de les 23 parcel·les originals. Ara els terrenys tenen una extensió d'entre 50 i 90 metres quadrats i el contracte per treballar-hi dura 4 anys, amb capacitat d'allargar-lo fins a 8. Molts dels que van participar per primer cop en aquesta iniciativa el 2008 han renovat el seu contracte fins al 2016.

Joan Puigdomènech, regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, ha presidit el sorteig tot afirmant que pròximament es presentarà la creació de nous horts, que s'integraran al paisatge urbà. Tanmateix ha fet una crida a totes aquelles persones que tinguin terrenys particulars que no utilitzin els converteixen en parcel·les cultivables. Puidomènech també ha comentat que aviat altres sectors com nens, aturats i entitats també podran gaudir d'espais conreables.

El boom de l'agricultura urbana
Són molts espais a San Cugat els que recentment han començat a crear el seu aprofitar petits terrenys de manera  ecològica, com l'hort del Restaurant Vermell, el Casal de Joves de Torreblanca o la iniciativa d'un grup de joves que va voler aprofitar l'espai on estava situat l'antic Esbart de Sant Cugat amb l'Hort del Migdia.

D'altra banda, al passat ple del 18 de juny es va aprovar una moció de la CUP on el consistori es comprometia a “fomentar i facilitar totes aquelles iniciatives sorgides de la societat civil que tinguin com a destí involucrar els ciutadans en la producció agrària local”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem