Núñez i el seu fill hauran d'ingressar a presó

Així ho ha decidit l'Audiència de Barcelona, que ha desestimat la sol·licitud dels constructors condemnats pel cas Hisenda

L'empresari immobiliari Josep Lluís Núñez i el seu fill hauran d'ingressar a presó sense esperar que es resolgui la petició d'indult. Així ho ha decidit l'Audiència de Barcelona, que ha desestimat la sol·licitud dels constructors condemnats pel cas Hisenda. Ara serà el govern espanyol qui haurà de resoldre la petició d'indult fet pels dos empresaris, ja que l'expresident del F.C. Barcelona i el seu fill van demanar l'indult al govern espanyol, sol·licitant a l'Audiència de Barcelona que suspengués l'execució de les penes imposades mentre l'estat resolia.

El tribunal barceloní avala la posició de la Fiscalia com de l'Advocacia de l'Estat. Núñez i el seu fill, que podran fer un recurs de súplica, van ser condemnats pel cas Hisenda, una trama de corrupció mitjançant el suborn d'empresaris a alts càrrecs de l'Agència Tributària per eludir impostos durant els anys noranta i pel que l'audiència els va condemnar a sis anys de presó, encara que el Suprem va rebaixar la pena a poc més de dos anys.

En la interlocutòria, el tribunal recorda que l'indult és una figura excepcional molt especial en l'ordenament jurídic i polític espanyol i que últimament s'ha posat en qüestió per l'arbitrarietat i falta de motivació d'alguns indults a polítics o empresaris. La sala, que no concreta cap termini d'ingrés a presó, recorda que el grup immobiliari Núñez i Navarro, que a Sant Cugat s'enfronta a l'Ajuntament per Torre Negra, tenia cert prestigi, raó per la qual el delicte és més greu.

Huguet des del març a la presó
Un altre condemnat per aquest cas, l'excap de la Inspecció d'Hisenda de Catalunya, Josep Maria Huguet, condemnat a 13 anys de presó per suborn passiu, falsedat documental, prevaricació, omissió del deure de perseguir delictes i infidelitat en la custòdia de documents i amb una rebaixa del Suprem a sis anys i deu mesos de presó i vuit d'inhabilitació pels delictes de suborn, falsedat i prevaricació, ja va ingressar a presó el març.

 
Comentaris

Destaquem