Oasi estiuenc per alguns infants saharauis

Actualment un total de 17 nens i nenes dels campaments de refugiats están acollits per famílies santcugatenques durant les vacances. Una d'elles, Leila, una nena de nou anys

Les vacances corresponen a descans i diversió i, en aquest cas, el canvi és encara més abismal.

Fins a 17 nens saharauís han canviat les dificultats que pateixen al seu poble per gaudir d'un estiu més còmode, entretingut i feliç. Es tracta de "Vacances en pau", un programa solidari que intenta ajudar aquests nens i nenes desfavorits, on hi participen l'Ajuntament i l'entitat Sant Cugat amb el Poble Saharauí (SCAPS).

La gran majoria dels infants que formen part aquest estiu del programa "Vacances en pau" resideixen amb famílies que els estan acollint a les seves cases. Però no tots, ja que set d’ells s'estan al pis d’acollida del SCAPS. Els nens i nenes que viuen amb les famílies només passaran l’estiu a Sant Cugat, mentre que els que viuen al pis de l’entitat santcugatenca hi continuaran molt més temps.

Canvi de món

"Del 1r al 3r món". Aquesta és, resumidament, la situació per la qual passen els infants que formen part d'aquest programa. Antonio Ruiz, pare acollidor de la nena saharauí de 9 anys, Leila, destaca que "des del primer moment, que s'ha adaptat perfectament". Però, lògicament, per la nena això no és tan senzill, ja que deixa enrere per un temps a la seva família i les seves amistats. Tot i això, Ruiz assegura que "els truquem cada setmana, però tampoc els troba a faltar massa".

Ruiz ja porta temps amb aquest tipus d'activitats, perquè fa quatre anys ja va acollir una nena, i la idea li va encantar. Leila, quan se li pregunta sobre com s'ho està passant, no dubta en afirmar que "està sent el millor estiu que he tingut mai" i esbossar un somriure d'orella a orella.

Ara mateix es troben estiuejant a Calafell, i el seu tutor assegura que es relaciona perfectamanent amb la resta d'infants i no ha creat cap tipus de problema.

"Vacances en pau"


Aquest programa no suposa cap tipus de despesa per l'Ajuntament, ja que són les famílies les que tenen cura de l'infant en tot moment. El problema arriba quan se'n ha de tornar cap al Sàhara. Leila tornarà a principis de setembre, i ja ha preguntat a tothom sobre si podrà tornar l'estiu vinent. Els pares hi estan d'acord, així que segurament la nena podrà gaudir d'un altre estiu lluny de la penúria per la qual passa el seu país d'origen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem