Parcs infantils i urbanisme, al torn de participació ciutadana

Les intervencions dels santcugatencs prèvies al Ple municipal del mes de desembre han començat amb qüestions entorn la zona de joc de la rambla del Celler

Com en cada Ple municipal, el d'aquest mes de desembre ha començat amb el torn de participació ciutadana a Sant Cugat. En aquest cas, han estat set les intervencions, una d'elles sol·licitada per escrit amb anterioritat.

Carlos Miguel Leo s'ha personat en nom dels usuaris del parc infantil de la rambla del Celler, “del davant del Prenatal”, ha identificat. Miguel ha preguntat per què s'han retirat els jocs dels més petits d'aquest espai, ja que “se n'ha dit que s'ha fet pel soroll que fan els nens davant de la queixa d'algun veí”. Igualment ha apuntat que “també se'ns ha dit que es trasllada per a què no molesti, però això suposa un problema per als que tenen infants de diferents edats, ja que el de nens més grans es manté al mateix lloc”.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, s'ha disculpat per la falta d'informació, tot recordant que “Sant Cugat aposta pel model de parcs infantils, i que s'estan remodelant i ampliant”. Una feina que ha destacat que és la que s'està fent en aquest espai. “L'objectiu és generar un espai més ampli per al parc, no es trasllada ni s'elimina”. Cristina Paraira, Tinent d'alcalde de Serveis Urbans, ha afegit que les obres estaran enllestides abans d'acabar l'any.

Més intervencions
El Sr. Barbany ha demanat en quin estat estan els passos a seguir acordats al ple del mes de setembre per “fer la vida més fàcil als afectats per SQM i EHS (Sensibilitat Química Múltiple i Electro Hipersensibilitat).


La moció s'aprovava al setembre. FOTO: A.Ribera

Cristina Paraira ha respost que “s'està fent la feina de coordinació entre les diferents àrees a les quals afecta per implementar les mesures acordades al ple”, que inclouen la informació, per part de l'ajuntament, de les actuacions que puguin influenciar negativament als afectats per aquestes patologies com fumigacions o l'asfaltat de carrers.

Mobilitat
La mobilitat ha estat un dels temes més demanats en aquest espai de participació. El Sr. Castro ha demanat en quin estat està l'inici de les obres a la zona del col·legi El Pinar i “quines solucions de mobilitat hi haurà a la zona”. Pere Casajoana, regidor d'Urbanisme, ha contestat que “la primera quinzena de gener estarem en condicions d'informar-los; s'està treballant en aquesta solució”.


La problemàtica d'El Pinar ha tornat al ple. FOTO: A.Ribera

El Sr. Torrecillas, de Ciutadans, també ha demanat quan se solucionarà el problema de mobilitat de Can Borrull, al que Casajoana ha contestat que està previst de solucionar durant el primer semestre de 2015.

I pel que fa Can Barata, i a petició del Sr. Ruiz que ha reclamat “que s'arreglin els carrers, perquè sembla que quan s'han de tallar carrers tenen molta pressa, però després, no n'hi ha tanta per a les peticions dels veïns”, Casajoana ha contestat que “entre les peticions concretes que ens han arribat dels veïns, no hi figurava que els carrers estiguin en mal estat”.

 
Comentaris

Destaquem