Pares i alumnes de l'IES Leonardo da Vinci protesten pels preus del transport escolar

Aquest curs 2011-2012 les tarifes s'han quadruplicat i els pares no poden assumir aquest cost

Una trentena de persones, entre pares i alumnes, van protestar per les tarifes abusives de l'autobús escolar, que han augmentat de 70 a 300 euros del curs passat al d'enguany. En els instants previs al començament de l'acte d'entrega dels Premis de Sant Cugat, celebrat el passat diumenge 4 de març, els manifestants van expressar el seu malestar per uns preus que, a més, es van anunciar el passat mes d'agost, un cop fetes les matriculacions per al curs 2011- 2012. Davant l'Auditori van desplegar cartells amb lemes com: 'La pujada del bús és un abús', 'L'IES està incomunicat' o 'Volem un institut en condicions'.

Buscar una solució
En una de les pancartes s'hi podia llegir: 'L'Ajuntament no es pot desentendre dels estudiants del Leonardo'. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, es va apropar a la protesta per tal de conèixer la problemàtica. Els pares li van reclamar alguna actuació per part del consistori. Conesa es va mostrar disposada a trobar una solució, com per exemple, habilitar un autobús urbà. Malgrat la intenció de col·laborar en una entesa, l'alcaldessa va explicar-los que es tracta d'una tarifa privada i que, per tant, no està a les seves mans.

Conseqüència de les retallades
La pujada brusca de les tarifes en el transport escolar que ha patit l'IES Leonardo da Vinci és conseqüència de la disminució de la partida pressupostària destinada a l'ensenyament per part de la Generalitat. Les retallades també han fet aturar el projecte del trasllat de l'institut a Volpelleres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem