Per quan la legalització del barri de Can Borrull?

Els anys 60 s’hi van construir una setantena de cases. Després de reclamar a l’Ajuntament la seva legalització, ara els veïns hauran de pagar 800.000 euros

La setantena de cases i parcel·les en situació il·legal que hi ha a la urbanització de Can Borrull a les Planes és una reivindicació històrica de la vuitantena de propietaris d’aquest nucli cap a l’Ajuntament. Segons Àngel Garcia, president de l’Associació de Veïns per a la Unificació de Can Borrull, curiosament tan sols un 30% dels propietaris estan censats a les Planes.

Aquesta setantena de cases i parcel·les es van construir als anys 60 i ho van fer els mateixos propietaris. Va ser més tard que l’administració els va demanar la legalització.

Àngel Garcia: “Can Borrull som l’ànec lleig"
Aquests habitatges no tenen gas natural, no es poden enderrocar per fer-los de nou i, lògicament, si són il·legals no es poden vendre (però sí que poden passar de pares a fills). L’autobús escolar tampoc passa per Can Borrull. Els pares d’Àngel Garcia van comprar la casa on viu des dels 5 anys l’any 1962. Garcia ha explicat que “vam ser els veïns els que ens vam espavilar per fer-nos arribar la llum, l’aigua i el clavegueram. No ens hem negat mai a pagar per solucionar aquesta problemàtica i paguem l’IBI (impost sobre béns immobles).

El president de l’Associació de Veïns per a la Unificació de Can Borrull ha assegurat que “Can Borrull som l’ànec lleig. De l’Ajuntament només han sortit paraules, no fan res. Ens han anat enganyant. Estem lligats de mans i peus. Mai ha vingut un tècnic d’urbanisme de l’Ajuntament i ens ha dit què necessitàvem per legalitzar-ho. Donem una imatge de barraquisme”.

Can Borrull disposa de tres associacions de veïns: l’Associació de Veïns de Can Borrull, l’Associació de Veïns La Rabassa del Pi i l’Associació de Veïns per a la Unificació de Can Borrull.

Joan Puigdomènech es compromet
Tal com es va comprometre Joan Puigdomènech, president del Consell de Barri de les Planes, en el debat organitzat pel Diari de Sant Cugat, l’Ajuntament de Sant Cugat “tractarà cas per cas” la problemàtica dels habitatges il·legals de Can Borrull. “Seria una llàstima perdre aquesta ocasió i no resoldre-ho”, ha afirmat. Amb l’objectiu de “fer viable l’operació”, Puigdomènech ha assenyalat que aquells propietaris amb dificultats econòmiques “seran valorats pels Serveis Socials de l’Ajuntament”. Segons el regidor de l’Ajuntament de Sant Cugat, “800.000 euros és la quantitat màxima que haurien de pagar els veïns. Això no vol dir que aquesta sigui la quantitat final".

Llegeix el reportatge.

 
Comentaris

Destaquem