Una 20a de treballadors de l'ajuntament no fan festa i van a treballar: "res a celebrar"

Com cada divendres, ADIC s'ha manifestat davant de l'Ajuntament i, en aquesta ocasió, acompanyats per l'ANC

Una 20a de treballadors de l'Ajuntament de Sant Cugat no han fet festa el divendres 6 de desembre, en el marc del 41è aniversari de la Constitució espanyola: "Res a celebrar", deien. A més, en caure en divendres, ADIC ha convocat com cada setmana una concentració a la plaça de la vila, en la qual hi han participat aquesta 20a de treballadors del consistori, i s'hi ha sumat també l'ANC de Sant Cugat: "Agrair que hàgiu vingut a treballar en un dia com avui, i per sortir Durant 2 anys de manera tossuda", els ha dit el membre de l'ANC, Josep Lluís Lliberia.

"La puríssima Constitució és part del problema"

Cal destacar que, a banda de cantar 'Venim del nord, venim del sud', de Lluís Llach, durant la concentració, els treballadors han llegit un manifest: "La puríssima Constitució és part del problema. Com cada any, l'espanyolisme torna a abrandar la Constitució espanyola, amb motiu dels 41 anys que fa que es va aprovar. Tot i que va ser redactada com un text de consens, amb el pas dels anys s'ha anat petrificant, i ara és exhibida com un text sagrat per frenar les aspiracions independentistes", deia el manifest, a més d'afegir: "La Constitució espanyola ha estat reformada dues vegades, però mai per tocar el model territorial ni reconèixer el caràcter plurinacional de l'Estat".

Per la seva banda, Josep Lluís Lliberia (ANC) ha llegit una carta escrita pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart: "En un dia com avui, l'única cosa a celebrar és que seguim treballant per la llibertat i els drets humans", ha escrit Cuixart, qui ha afegit que "la constitució que no defensa els drets dels seus Ciutadans es converteix en una mordassa".

La concentració ha acabat amb El cant dels Segadors.

L'Ajuntament obert, però sense llum

"Com a ADIC hem pressionat des de fa molt de temps, per poder treballar tant el dia 12 d'octubre com el 6 de desembre"

La 20a de treballadors de l'Ajuntament que ha decidit anar a treballar ha pogut entrar sense problemes al consistori, però no treballar amb normalitat: "Com a ADIC hem pressionat des de fa molt de temps, per poder treballar tant el dia 12 d'octubre com el 6 de desembre. Sabem que el consistori no es pot posicionar formalment en el fet que nosaltres vinguem a treballar, però sí que demanàvem unes condicions, tenir llum i tenir calefacció. Estem com treballant d'amagat, i ens sap greu perquè nosaltres venim a treballar amb totes les conseqüències, i voldríem haver-ho pogut fer. Esperem que l'any que ve pugui ser diferent", ha dit una membre d'ADIC.

De totes maneres ha dit que estan "satisfets" i ha recordat que "amb l'acció que hem fet, que fem cada divendres, ja hem deixat palesa la nostra posició contrària a celebrar el Dia de la Constitució".

 

 
Comentaris

Destaquem