3 col·legis electorals més i altres novetats "per facilitar el vot" en les generals

Sant Cugat suma 3 col·legis electorals i habilitarà un servei per portar als col·legis a persones que tinguin dificultats de mobilitat en les eleccions generals del 10-N

Sant Cugat comptarà amb diferents novetats de cara a les eleccions generals del 10 de novembre, entre les quals destaca el fet que s'habilitaran 3 col·legis electorals nous: el Club Muntanyenc, que prendrà dues meses electorals de la Casa de Cultura; la Llar d'Avis de la Parròquia, on s'habilitarà dues de les meses que fins ara hi havia a l'Escola Joan Maragall; i l'Escola Oficial d'Idiomes, que agafa dues meses electorals de l'escola Collserola. En les darreres eleccions generals ja se'n van sumar 4 respecte a les eleccions anteriors.

Més info: Sant Cugat comptarà amb 4 col·legis electorals nous en les eleccions generals del 28-A

Aquestes modificacions afectaran un total de 4.706 persones: "La voluntat és garantir que la ciutadania pugui exercir el seu dret a vot, i donar resposta a les mancances que trobàvem a faltar en les eleccions", ha assenyalat Pere Soler, tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport. A més, Soler ha assegurat que l'objectiu de sumar col·legis electorals, en total n'hi haurà 34, és "evitar col·lapses" per anar a votar.

A més, es comptarà amb altres novetats, adreçades a "facilitar el vot a la ciutadania", tal com ha apuntat Pere Soler. Cal destacar que per aquestes eleccions, el cens és 1% superior al que hi havia en les generals del 28 d'abril, i un total de 61.934 santcugatencs i santcugatenques estan cridats a les urnes.

Facilitar el vot a persones amb problemes de mobilitat

Una de les principals novetats de funcionament de cara a les eleccions generals del 10-N a Sant Cugat és que, per primera vegada, l'Ajuntament habilitarà un servei perquè les persones amb dificultat de mobilitat puguin adreçar-se als col·legis electorals, amb l'ajuda de Protecció Civil i Agents Cívics: "No sabem quin serà el nivell d'èxit, és una prova pilot i hi posarem tot el que calgui perquè surti bé", ha apuntat Soler. El consistori habilitarà un telèfon perquè qui ho necessiti sol·liciti aquest servei. De totes maneres, donarà més detalls de com sol·licitar-lo d'aquí a uns dies.

Dispositiu de 200 treballadors i oferta de feina

Cal destacar que el dispositiu organitzat per l'Ajuntament de cara a les eleccions del 10-N comptarà amb 200 treballadors, per garantir un bon funcionament logístic, informàtic, de suport tècnic o de vigilància dels col·legis electorals. L'equip d'aquests 200 treballadors estarà format per personal de l'Ajuntament i 50 persones externes, que poden sol·licitar treballar durant la jornada a través de Sant Cugat Feina. Per inscriure's, cal fer-ho abans del 14 d'octubre, i el sou que s'ofereix va des dels 150 fins als 250 euros, més dietes. En el procés de selecció es prioritzarà a persones en situació d'atur.

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem