Un 37% de la població considera que Sant Cugat ha empitjorat durant l'últim any

La neteja de carrers s'ha convertit en el principal problema de Sant Cugat per un 15% de la ciutadania

La percepció que tenen els santcugatencs sobre l'estat de Sant Cugat ha empitjorat durant l'últim any. La valoració d'aspectes com la neteja de carrers, el trànsit o la seguretat ciutadana ha baixat entre la població i l'estat general de la ciutat obté la pitjor puntuació dels últims anys (7 sobre 10). Són dades de l'Observatori Sociològic elaborat per l'Ajuntament de Sant Cugat, a partir de 1.080 entrevistes. La nota del govern municipal i de l'alcaldessa també ha caigut.

El regidor de Participació, Marco Simarro, ha atribuït part d'aquesta davallada general dels indicadors a la situació de la pandèmia. "Està emmarcat en un context de crisi sanitària que no podem obviar. Les conseqüències són poderoses i segurament afecten la percepció de la ciutadania", ha argumentat Simarro, que ha assegurat que aquest empitjorament s'està donant en altres institucions i municipis. A més, ha posat en valor el fet que la satisfacció de viure a Sant Cugat es manté en un 8,1 sobre 10.

Creu que Sant Cugat ha empitjorat, millorat o s'ha quedat igual durant l'últim any?

Captura de pantalla 2021 09 29 a las 15.24.42

La valoració sobre l'estat general de la ciutat ha caigut d'un 7,4 a un 7, sent la pitjor nota dels últims anys. A banda de relacionar-ho amb la pandèmia, el regidor de Participació també ha demanat no treure conclusions precipitades i valorar en els pròxims observatori si és una tendència o una davallada puntual.

Evolució de la nota a l'estat general de la ciutat dels últims anys

 

Captura de pantalla 2021 09 29 a las 15.30.36

La neteja creix com a problema

La neteja de carrers s'ha convertit en el principal problema de la ciutat pel 14,9% de la població, convertint-se en la tercera problemàtica de Sant Cugat. Fa un any i mig, era el 9è problema i era el principal pel 8% de la ciutadania. El regidor de Participació considera que la valoració sobre la neteja és una qüestió "subjectiva" i de "percepcions". "El que és objectiu és que treballem en el mateix contracte de neteja que l'anterior govern", ha assenyalat. D'altra banda, el principal problema per la ciutadania és la mobilitat, seguit de l'habitatge. La seguretat ciutadana es manté com a quart problema.

A més, Simarro ha reivindicat que els indicadors de Sant Cugat estan per sobre d'altres ciutats de l'entorn: "Sant Cugat està en molt bones condicions i potser la ciutadania és més exigent". A més, ha afirmat que és habitual que gent que ve d'altres municipis "se sorprengui de lo bé que està la ciutat".

A banda d'aquestes circumstàncies, el regidor ha culpabilitzat també l'oposició de generar aquesta sensació de brutícia i ha apuntat a una "certa intenció en atacar el Consistori". "Ens agradaria que els grups de l'oposició es preocupin més dels problemes de les persones", ha afegit. 

Quins són els principals problemes de Sant Cugat? (indica el percentatge de població que veu cada qüestió com el principal problema)

Captura de pantalla 2021 09 29 a las 15.25.37

La nota al govern i a l'alcaldessa

Les valoracions dels santcugatencs a l'alcaldessa, Mireia Ingla, i al govern d'ERC, PSC i CUP també han empitjorat. En el primer cas, ha passat d'un 5,9 a un 5,5 i, en el segon, del 6 al 5,6. Tot i així, són superiors a les que reben Junts per Sant Cugat (5,2 - en el passat observatori tenia un 4,9) i Ciutadans (2,9 - en el passat observatori tenia un 2,4).

D'altra banda, un 22% de la població sap que el govern de Sant Cugat està integrat per ERC, PSC i CUP, mentre que l'alcaldessa és coneguda pel 79% de la població (11 punts més que en l'última enquesta).

Millora la Policia i Serveis Socials

Una de les notes que ha millorat és la resposta de l'Ajuntament de Sant Cugat a la Covid, que ha passat del 5,4 al 5,9. També creixen les valoracions a la Policia Local (del 5’9 al 6’5) i als Serveis Socials (del 7 al 7,6).

Nota que posen els santcugatencs a diferents aspectes del municipi

 

Captura de pantalla 2021 09 29 a las 15.27.56

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem