L'accessibilitat dels carrers torna a centrar l'audiència pública

També s'ha parlat de la preservació del medi ambient amb una carta del CMSC

L'audiència pública d'abril al ple municipal ha tornat a posar l'accessibilitat en qüestió, tot i que també s'ha parlat de la preservació de la infraestructura verda. L'ambient acostuma a ser tens però el 19 d'abril ho ha estat una mica més, amb una expulsió de la sala.

La primera en parlar ha estat Rosa Cessot, que s'ha queixat dels accessos per a persones amb mobilitat reduïda a la seva zona. El regidor de Mobilitat, Jose Gallardo, ha explicat que els tècnics de l'Ajuntament s'aproparan per a fer un anàlisi i comprovar si es tracta d'una deficiència.

Auxilio Ramos ha tornat a visitar la Sala de Plens per queixar-se de les obres del carrer d'Abat Mercet. "És un nyap", ha sentenciat. Ramos s'ha queixat d'una falta d'informació als veïns i l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut aclarir que per a qualsevol actuació "se'ls informa i se'ls informarà". Gallardo ha posat sobre la taula que el servei de contratació no és cosa de l'Ajuntament, sinó de l'empresa que va guanyar la licitació. "Actualment estem en fase de verificació de la informació que ens han donat", ha informat. Ramos no ha quedat satisfet amb la resposta i ha continuat parlant fora de temps, alçant la veu i "faltant al respecte" i se l'ha acabat expulsant de la sala.

L'altre veí que s'ha queixat de l'accessibilitat és Joan Odó. S'ha queixat de les adaptacions per a persones grans, com les plataformes al transport públic, les marquesines per la pluja o l'augment dels patinets elèctrics que ha considerat "un perill horrorós".

Per acabar, Joan Bel, president del Club Mntanyenc Sant Cugat, ha demanat que la ciutat s'adhereixi al projecte per destinar un percentatge de l'impost IBI a la conservació del medi ambient. Una proposta que ja s'ha a provat a alguns municipis de Girona i Barcelona, però que no s'ha posat en pràctica enlloc. "Sant Cugat és una ciutat sensibilitzada amb la preservació de la natura i us animem a donar un pas més", ha pregat Bel. Pere Soler, tinent d'alcaldia de Serveis Urbans, ha explicat que la normativa amb l'IBI no permet aquesta acció. "És per això que els altres municipis no ho han posat en pràctica", ha avançat. "No podem destinar un 0'5% a una cosa concreta com augmentar la infrestructura verda i o la flota d'autobusos. La proposta és interessant però valdria la pena que es mirés els pressupostos perquè ens gastem molt més del que demana".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem