Aclaparadora victòria de 'sí' a la independència de Bellaterra amb el 94% dels vots

Diversos estudis econòmics avalarien la viabilitat del nou municipi

El 'sí' a la independència de Bellaterra ha guanyat amb un 94% dels vots. D'aquesta manera els residents de Bellaterra han votat a favor de la creació d'un nou municipi. A la votació, que s'estés al llarg dels darrers dies han participat 1.185 bellaterrencs, és a dir un 53,57% dels veïns amb dret a vot.

En declaracions recollides per l'agència de notícies ACN el president de l'EMD, Ramon Andreu, ha explicat que la consulta ha estat "un èxit rotund" i celebra la "claredat" amb la que la població ha donat suport al 'sí' a la independència "perquè es puguin decidir des d'aquí les qüestions municipals del dia a dia". "Presentarem la iniciativa als grups parlamentaris perquè el Parlament pugui dur Bellaterra a ser un municipi propi", afegeix.

Ara per ara l'EMD de Bellaterra té competències en manteniment d'espais públics, inspeccions d'urbanisme, regulació del trànsit, conservació del patrimoni i promoció de la cultura i l'esport. La creació del nou municipi obligaria a crear nous serveis, amb la despesa que això suposa, encara que diversos estudis econòmics avalarien la viabilitat del nou municipi.

Suport dels grups municipals

Una imatge de Bellaterra. FOTO: Arxiu

Ara l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) ha convocat els candidats al 27-S perquè donin suport als resultats en un acte previst pel pròxim dimarts, 22 de setembre, al Centre Cívic de Bellaterra. Des de l'EMD volen que els partits es comprometin a traslladar al Parlament l'expedient per a la tramitació de la llei que reconegui Bellaterra com a nou municipi, que seria el municipi 950.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem