Aguilera, Bragulat presenten 'Persistim', "un llibre que ajuda a mirar endavant"

La periodista d'El Món, Gemma Aguilera, és l'autora del llibre de Jordi Turull, que s'ha presentat a Sant Cugat amb la mateixa Aguilera, Blanca Blaguart i Carmela Fortuny

La dona del pres polític Jordi Turull, Blanca Bragulat, la periodista d'El Món, Gemma Aguilera, i la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, han estat a Sant Cugat per presentar el llibre de Turull, Persistim, escrit per la periodista. "Ell proposa fer el llibre per explicar-se, perquè sap que en el judici no podrà del tot", ha dit Aguilera, que ha afegit que "no és un llibre d'un polític, sinó un llibre fet amb un polític".

Optimisme, exili i presó, i humor

I és que el llibre recull les vivències i els pensaments, tant polítics com personals, de Jordi Turull en el marc del període del procés i amb la reflexió de la presó, "que ajuda a tirar endavant", tal com ha afirmat l'autora.

"El binomi exili i fer front a la justícia a Espanya era necessari"

Un dels punts forts del llibre és la dicotomia entre la presó i l'exili, i Aguilera ha explicat que "Jordi Turull apostava perquè el president havia de marxar a l'exili" i ha afegit que "per Turull el binomi exili i fer front a la justícia a Espanya era necessari". En aquest sentit, la periodista ha afirmat que "Jordi Turull té molt clar des del principi que es queda a Catalunya".

La vaga de fam que van fer alguns dels presos polítics en l'inici de la seva etapa a la presó, entre ells Jordi Turull, és un dels altres moments que recull el llibre. "Ens van jurar que es deixarien vigilar pels metges, i no ens van mentir. Van fer tot el que ens van dir", ha explicat la seva dona, Blanca Bragulat.

Tot i ser un llibre escrit, en part, des de la presó, Gemma Aguilera ha apuntat que "té molts tocs d'humor".

L'èxit de l'1-O i el judici

Aguilera ha afirmat que "les urnes eren pizzes que s'anaven repartint pel territori, quan hi havia algun problema es feien trucades utilitzant aquest llenguatge per no parlar de paperetes o d'urnes". En aquest sentit, la periodista ha explicat que "s'aconsegueix funcionar amb una clandestinitat absoluta".

Pel que fa al judici del Tribunal Suprem, l'autora del llibre ha assegurat que "a l'Estat li és igual la llei, hi ha un objectiu purament polític", i ha estat contundent: "Jo ni tant sols li diria judici". De totes maneres, el paper de Turull en el judici va fer contenta la seva dona, qui ha assegurat sentir-se "molt orgullosa de com va anar".

Per la seva banda, Fortuny ha apuntat que "la sentència és una barbaritat. És una sentència que sentencia a la democràcia, a Catalunya i a més de 2 milions de persones que vam anar a votar l'1-O".

Exemplars del llibre 'Persistim'. FOTO: Ferran Mitjà

Exemplars del llibre 'Persistim'. FOTO: Ferran Mitjà

La persona

"El Jordi està molt content de com ha quedat el llibre"

Per la seva banda, Blanca Bragulat ha afirmat que "el Jordi està molt content de com ha quedat el llibre". La dona de Turull ha parlat també del vesant més personal del pres polític, i ha assegurat que "la política és la seva passió". Amb to irònic ha apuntat que "cap de les dues filles volen saber res d'una carrera política".

La dona del pres polític ha explicat també que la presó no l'ha canviat, sobretot en el caràcter polític: "És el Turull de sempre", ha pregonat, tot i reconèixer que en l'àmbit personal "potser pateix més per la família".

La portaveu de Junts per Sant Cugat ha definit Jordi Turull com a "una persona sòlida i persistent", afegint que el títol del llibre "el defineix perfectament".

Tot plegat, en un acte que s'ha celebrat a la Sala El Siglo del Mercantic, el dimecres 12 de febrer (quan es compleix un any de l'inici del judici al Tribunal Suprem), que ha iniciat amb un vídeo amb imatges i discursos de Turull en el periode del procés, amb tocs d'èpica, i presentat pel regidor de Junts per Sant Cugat i periodista, Josep Maria Vallès. Un acte que ha comptat amb la presència de prop d'una 60a de persones.

 
Comentaris

Destaquem