El Govern defensa tenir un 'projecte esportiu clar' davant les crítiques de l'oposició

L'oposició ha votat a favor d'incrementar la dotació pressupostària de la regidoria d'Esports, la qual ha demanat que sigui exclusiva, i augmentar les inversions en els equipaments esportius

L'equip de govern ha rebutjat que la regidoria d'Esports sigui exclusiva, després que així ho demanés Ciutadans Sant Cugat, amb el suport de Junts per Sant Cugat, en una moció presentada el dilluns 21 de novembre en el Ple Municipal. L'oposició ha criticat a l'equip de govern de no comptar amb "un projecte esportiu definit", el qual ha estat rebatut pel govern amb els actuals projectes que estan en marxa i la feina realitzada per la regidora d'Esports.

La moció presentada pel grup municipal demanava que la regidoria d'esports "sigui exclusiva i es doti de més recursos tècnics i humans". A més, sol·licitava augmentar, de cara al pròxim exercici, "la dotació pressupostària que rep la regidoria d'esports, aproximant-se progressivament a la mitja gastada en altres ajuntaments catalans, i la dotació pressupostària en inversions per a nous equipaments esportius per acabar la itinerància que pateixen algunes entitats esportives".

Amb això, i segons el regidor Sergio Blázquez (Cs Sant Cugat), la moció no culpabilitza a Francesc Carol (ERC Sant Cugat), actual regidor d'Esports, sinó que busca enfortir l'àrea esportiva del municipi: "Amb aquesta moció no volem posar en judici el treball de l'actual regidor, el qual comparteix la regidoria d'Esports amb la regidoria de Seguretat. Volem proposar una mirada àmplia perquè hi hagi un canvi en el cartipàs municipal en el qual l'esport no sigui una àrea accessòria, ja que implica el teixit associatiu, les relacions personals i la salut".

La moció no ha estat ben rebuda per l'equip de govern, els quals han assenyalat tenir un projecte esportiu definit, tal com ha destacat la tinent d'alcaldia Esther Madrona (ERC Sant Cugat): "Aquesta moció busca menystenir la tasca i dedicació de l'Ajuntament, i principalment del regidor d'Esports. D'ençà del 2019 hem destinat una dotació pressupostària de més de 12 milions d'euros en la gestió esportiva i la renovació d'instal·lacions, com la coberta de la ZEM Jaume Tubau o l'arranjament de les pistes de Sant Francesc, entre altres. A més, estem treballant en les obres de l'altell de la ZEM La Guinardera, el nou pavelló de gimnàstica rítmica o l'adequació del camp de rugbi".

D'altra banda, Madrona ha destacat el paper de l'Ajuntament per acollir certes competicions esportives: "Durant aquest 2022 hem invertit 90.000 euros per acollir diferents esdeveniments esportius com la reVolta, la Mitja Marató o La Cursa de Rac1, que fan que Sant Cugat es converteixi en una ciutat de referència en l'esport i que promocionen el municipi. És evident que tenim molts reptes al davant, però vull remarcar que quan vam entrar el 2019 no hi havia cap projecte executiu d'instal·lacions esportives en marxa i començar des de zero és més complicat".

En el cas de Junts per Sant Cugat, el regidor Albert Salarich ha culpat a l'Ajuntament de no tenir un projecte esportiu de futur: "Amb un projecte de govern clar potser no és necessari una regidoria exclusiva. Tanmateix, compteu amb un Pla Estratègic de l'Esport, que el govern anterior va tirar endavant amb diners i temps, i que no li heu donat la suficient importància. Les conclusions troncals d'aquest pla eren augmentar el pressupost en la promoció i els equipaments esportius i decidiu prorrogar el pressupost esportiu de l'any 2022. En definitiva, falta un projecte de futur clar".

Finalment, la regidora no adscrita Munia Fernández-Jordan ha donat suport a incrementar les dotacions pressupostàries destinades en l'àrea d'esports: "Sant Cugat fa de l'esport i de la seva pràctica una marca de ciutat i és important impulsar-ho des del consultori". No obstant això, Fernández-Jordan s'ha abstingut de demanar que la regidoria sigui exclusiva en considerar que està "en els límits de govern de l'actual Ajuntament".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem