El Consell de la Ciutat lamenta no haver participat en la planificació de l'Agenda Urbana

Els diferents membres del Consell de la Ciutat s'han reunit a la Sala Clavé de La Unió per escoltar la presentació de l'Agenda Urbana de l'Ajuntament

El primer Consell de Ciutat de l'any ha presentat l'Agenda Urbana, un projecte estratègic i participatiu que vol donar l'oportunitat d'integrar diferents estratègies sectorials a Sant Cugat i, d'aquesta manera, definir un projecte a llarg termini per a la ciutat de 2030. "Es vol posar en focus el futur de la ciutat a escala de totes les necessitats que tenim i tindrem com a ciutat" ha iniciat l'alcaldessa Mireia Ingla.

Robert Savé, ciutadà i membre del Consell de Ciutat, ha replicat que tot i tractar-se d'un projecte participatiu, "avui dia no hem rebut cap sol document" i ha demanat accions reals i tangibles. "Avui he vingut a explicar què és l'Agenda Urbana, no les accions que la integren" ha contestat Pere Soler, primer tinent d'alcaldia i responsable de l'Agenda Urbana, i també ha comunicat que "es tracta d'un marc de planificació i no d'un document tancat". Des del Consell, per tant, han considerat que per tenir una consulta participativa seria imprescindible estar informats.

En els últims mesos s'ha fet una anàlisi per avaluar fortaleses i febleses del municipi en diferents àmbits com ara el territori, el model urbà, el canvi climàtic, la gestió dels recursos, la mobilitat, la cohesió social o la governança, entre d'altres. D'aquesta manera han definit tres eixos estratègics per dur a terme el projecte: la transició ecològica, la qualitat de vida i el benestar de les persones, i la innovació i transformació municipal. L'Ajuntament mantindrà el projecte en permanent revisió i anirà treballant i modificant segons les necessitats del municipi.

El punt de partida del projecte d'Agenda Urbana tindrà lloc en el plenari municipal, on rebrà la primera validació per part del ple de l’Ajuntament. El Consell de Ciutat serà un espai de consulta per definir les accions dels tres eixos estratègics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem