L'Ajuntament pressuposta en més de 2 milions les actuacions prioritàries a voreres

L'equip de govern ha explicat que està treballant en el manteniment de la ciutat, davant una moció conjunta entre PP i VOX

L'Ajuntament ha explicat que les actuacions prioritàries per arranjar l'estat de voreres i calçades de la ciutat ascendeix als 2,850 milions d'euros, davant una moció conjunta presentada pel PP i VOX en el ple municipal per impulsar l'arranjament de les voreres, el dilluns 19 de febrer. La moció, que demanava identificar tots els punts que necessiten un manteniment, la creació d'un Pla d'arranjament de voreres i el reforç de la brigada municipal per treballar en aquest arranjament ha estat rebutjada per la resta de partits del Ple Municipal, en considerar que l'equip de govern ja està treballant en aquesta qüestió.

Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat), tinent d'alcaldia de Gestió Urbana, ha explicat que s'està treballant per arranjar les voreres de diferents punts de la ciutat: "Tenim un recull de les diferents actuacions que hem de fer a cada barri i el pressupost de les actuacions prioritàries ascendeix a 2,850 milions d'euros i estem treballant en les projeccions per planificar els arranjaments de les voreres". D'altra banda, Paraira ha assenyalat que hi ha un recull de més de 3.000 sol·licituds dels veïns de punts de la ciutat que necessiten una actuació: un 52% de les reclamacions són per voreres; un 30% per la calçada i un 18% de petites reparacions, com baranes. En aquest últim aspecte, en el qual treballa la brigada municipal, la regidora de Junts per Sant Cugat ha explicat que s'està analitzant "la futura brigada, amb l'objectiu de poder treballar en la seva ampliació".

Amb això, Álvaro Benejam, regidor portaveu del PP Sant Cugat, un dels grups proposants de la moció, ha lamentat el dèficit d'arranjaments de voreres de la ciutat: "L'Observatori Sociològic ja reflecteix que és una de les principals preocupacions pel santcugatenc i necessitem posar fi a l'agulla. Hi ha moltes coses que necessitem arreglar i a vegades es posa un èmfasis pressupostari en qüestions que no són competència obligatòria de l'Ajuntament, en comptes d'arranjar les voreres de la ciutat".

Per la seva banda, Marcos Rodríguez, regidor portaveu de VOX Sant Cugat, l'altre grup proposant, ha explicat que l'objectiu de la moció és beneficiar aquells col·lectius que més perjudicats es veuen pel mal estat de les voreres: "Cal arreglar les voreres perquè beneficiarà a tots els veïns de Sant Cugat, principalment a les persones amb mobilitat reduïda i ajudarà a evitar caigudes, moltes d'elles de persones grans". Rodríguez també ha acusat Junts de "reconèixer el problema del manteniment de les voreres estan en l'oposició" i que quan està a l'equip de govern "desapareixen les crítiques".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem