L'Ajuntament redueix a 9 mesos els terminis d'atorgament de llicències d'obres majors

El govern considera que els terminis han millorat gràcies al pla de xoc aplicat el 2021, quan van arribar a situar-se a 18 mesos

L’Ajuntament de Sant Cugat ha reduït a 9 mesos els terminis d’atorgament de llicències d’obres majors a través del Pla de xoc aplicat el 2021, quan el termini va arribar a situar-se a 18 mesos. El termini encara es troba molt lluny dels 2 mesos que marca la llei i l’objectiu del govern és continuar reduint aquest temps amb noves mesures com la web ACTICLIC, que facilita els tràmits i redueix les consultes prèvies, l'emissió automàtica de requeriments per manca de documentació en el moment d'entrar les sol·licituds o la redacció d'una nova ordenança de llicències d'obres per agilitzar el procés.

“Quan vam entrar el 2019, no hi havia un departament a l’alçada de la importància que tenen les llicències de construcció a la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa, Mireia Ingla, aquest divendres, 31 de març. El govern argumenta que l’augment de sol·licituds i la pandèmia no han ajudat a solucionar el problema del temps d'espera de les llicències i per això va aplicar el Pla de millora per reduir els terminis de les llicències urbanístiques fa dos anys, el març de 2021. 

Algunes de les mesures que s'han aplicat des de llavors són la consolidació del personal propi i aprovació d'un Programa temporal per contractar personal, la millora de l'estructura i organització del servei de llicències d'obres, la creació d'una línia específica de llicències d'obres vinculades a activitats econòmiques i empresarials, la contractació d'una Direcció professional d'àmbit jurídic d'urbanisme i la simplificació de la Guia de Tràmits.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem