L'Ajuntament retalla en 1,2 milions l'aportació econòmica a Valldoreix per "error"

Junts Valldoreix assegura que ha estat un "error" i que es revertirà la situació: "Valldoreix no perdrà 1,2 milions d'euros"

L'Ajuntament de Sant Cugat ha pressupostat en sis milions d'euros l'aportació econòmica a l'EMD de Valldoreix per l'any 2024. Són 1,2 milions d'euros menys que el 2023 i segons el govern valldoreixenc (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) posa en perill la qualitat dels serveis que l'EMD presta a la ciutadania, la gestió del dia a dia i l'estabilitat financera de l'administració. És la denúncia pública que va fer el vocal d'Economia de Valldoreix, Ramon Segura, durant la Junta de Veïns del 18 d'abril: "Vol dir que rebem cada mes 100.000 euros menys, hem passat de 345.000 a 285.000 euros mensuals. És molt i molt greu i no passava des dels anys 80. Genera un desequilibri molt important que afecta els serveis que prestem als ciutadans".

En canvi, Junts Valldoreix ho atribueix a un "error", demana no crear "alarmisme" i assegura que es revertirà: "Valldoreix no perdrà 1,2 milions d'euros". A Sant Cugat governen Junts i Esquerra.

Juanjo Cortés: "Ens estem jugant la continuïtat d’aquesta administració"

Segons Segura, és un "incompliment" del conveni econòmic entre les dues administracions. Aquests diners de Sant Cugat a Valldoreix surten dels diners que paguen els valldoreixencs a Sant Cugat, com l'IBI, i que el Consistori ha de retornar a l'EMD.

El president de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha assegurat que "no té dubtes" que l'Ajuntament de Sant Cugat revertirà aquesta situació, però ha alertat de les conseqüències si no es resol aviat: "Encara no s’ha trobat una solució immediata. A data d’avui, estem a punt de trencar la regla de la despesa i hem de ser alarmistes. Ens estem jugant la continuïtat d’aquesta administració".

La resposta de l'Ajuntament

En un comunicat, l'Ajuntament ha volgut expressar la seva posició i "sorpresa".  “La relació econòmica entre Ajuntament i EMD està definida per un conveni que fa molts anys que està en vigor i s’ha complert sempre. No hi ha marge discrecional per pujar o baixar les aportacions. Justament aquests dies els serveis tècnics responsables compartiran els resultats de la liquidació i determinaran l’import de les bestretes que corresponguin, com s’ha fet sempre, així com les necessitats pressupostàries, que s’ajustaran a l’alça o a la baixa segons correspongui”, diuen les declaracions dl tinent d’alcaldia d’Economia, Coneixement i Organització, Carles Brugarolas.

Brugarolas vol remarcar la voluntat de l’Ajuntament de col·laborar, de no fer-nos servir els uns pels altres com a excusa ni com a arma llancívola. La ciutadania mereix que ens entenguem, aquesta és la nostra predisposició”.

Junts demana no ser "alarmistes"

"No fem alarmisme. Em consta que l’equip de govern de Sant Cugat ho ha detectat i es prendran les mesures per corregir-ho. Es rectificarà, hi ha hagut un error i no s'ha actuat de mala fe. Valldoreix no perdrà 1,2 milions d’euros", va afirmar la vocal de Junts, Lluïsa Muñoz, durant la Junta de Veïns de Valldoreix. A més, va reclamar al vicepresident d'Economia de Valldoreix una actitud més col·laborativa. 

Tot i reconèixer un error de comunicació per part de l'Ajuntament de Sant Cugat, Muñoz ha assegurat que el motiu d'aquesta situació és el dèficit del Consistori santcugatenc, que ha obligat a fer retallades en tots els àmbits. I n'ha responsabilitzat l'anterior tripartit: "Si l’Ajuntament de Sant Cugat ha tingut un dèficit de 25 milions és perquè, part dels seus companys [dirigint-se a Ramon Segura, d'Esquerra], ho estaven gestionant. Per això el govern de Sant Cugat s’ha trobat aquest problema, és el que hi ha". 

Segura: "No soc alarmista, soc realista. Estem deixant de percebre cada mes 100.000 euros. És molt greu"

"No soc alarmista, soc realista. Estem deixant de percebre cada mes 100.000 euros. És molt greu", ha replicat Ramon Segura, que ha anunciat que faran un requeriment formal per mostrar la seva disconformitat. Sobre la solució, considera que hauria de ser una modificació pressupostària a l'Ajuntament de Sant Cugat d'1,2 milions per tornar a situar l'aportació en els 7,2 milions. Una solució que no és immediata, ja que haurà de passar abans pel ple municipal de maig, que no tindrà lloc fins el dia 27 de maig. 

"Ens podem trobar amb un desequilibri, trencar la regla de la despesa i entrar en un greu problema de continuïtat d’aquesta administració", ha conclòs Juanjo Cortés.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem