Albert Royo: "Volen enfonsar-nos econòmicament i posar-nos a la presó"

El Tribunal de Comptes reclamarà uns 4,5 milions d'euros al santcugatenc Albert Royo com exsecretari general del Diplocat

"És un disbarat. Ens estan fent pagar molt car la internacionalització del cas català". És la reacció del santcugatenc Albert Royo, exsecretari general del Diplocat, al TOT Sant Cugat. Ell Tribunal de Comptes li reclamarà 4,5 milions d'euros per impulsar "accions inconstitucionals" des del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya i que entén que va desviar per les ambaixades catalanes.

Albert Royo ha quantificat en 4,5 milions d'euros la petició que li farà el Tribunal de Comptes, després d'estudiar els seus informes. "Primer, et volen enfonsar econòmicament i després posar-te a la presó", denuncia Royo, que afegeix: "És un càstig exemplar. Probablement la batalla internacional pel relat és l'única que no va guanyar l'Estat". Royo explica que la Fiscalia utilitzarà l'informe del Tribunal de Comptes per iniciar un procediment judicial, el segon que té obert, ja que també està immers en un altre pel referèndum de l'1 d'octubre.

Albert Royo: "Em sento una víctima més d'aquesta repressió que està patint molta gent"

Albert Royo es considera una "víctima" de la reacció "ultra" dels estaments de l'Estat que estan "en mans de persones  amb una ideologia ultraconservadora i espanyolista". "Em sento una víctima més d'aquesta repressió que està patint molta gent", apunta.

El santcugatenc considera que els 4,5 milions d'euros són una "quantitat inassumible" i per això fa una crida a la solidaritat de la ciutadania, que ja va aportar 13 milions d'euros per la Caixa de la Solidaritat.

"Em sento recolzat sobretot per la ciutadania. Pels partits, les institucions i entitats, també. Però, l'escalf de la ciutadania el noto i el vull agrair", agraeix.

Defensa de la tasca del Diplocat

Albert Royo ha volgut defensar la tasca del Diplocat: "Els estatuts marquen que expliquem Catalunya al món. No fèiem campanya per la independència". Segons Royo, es limitaven a explicar a l'exterior la situació política que vivia el país. "Mai ens van dir que era il·legal", emfatitza el santcugatenc, que recorda que és una tasca que impulsen moltes altres comunitats autònomes.

Una acció que ha qüestionat el Tribunal de Comptes és el programa de visitants internacionals, que convidaven per visitar Catalunya. "Quan hi havia visitants al Parlament, veien tots els partits polítics. Igual amb l'ANC o Societat Civil Catalana", assegura.

Albert Royo: "Voldrien que estiguéssim tancats en un armari"

Altres projectes que ataca el Tribunal de Comptes són les missions d'observació electoral en països com Marroc, Costa Rica, Macedònia o Uruguai. "Consideren que això no es pot fer. No té res a veure amb el procés català", recalca Royo, que destaca que serveix per "estrènyer llaços".

"Voldrien que estiguéssim tancats en un armari, que no haguéssim fet res. Hem fet la feina per la qual es va fundar Diplocat. Si a Catalunya hi havia un problema polític de primera magnitud, no ho pots amagar si la teva funció és explicar Catalunya al món", conclou.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem