L'alcaldessa de Sant Cugat mostra el seu rebuig a cedir els romanents a l'Estat

El govern espanyol planteja que els ajuntaments cedeixin els seus estalvis a l'Estat

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha mostrat el seu rebuig al decret del govern espanyol que insta als ajuntaments a cedir el seu romanent a l'Estat perquè l'administri. L'Ajuntament de Sant Cugat ja es va posicionar en contra d'aquesta mesura, en considerar que són les institucions locals les que han de disposar d'aquests diners per tal de fer-los arribar a la comunitat.

"Els romanents dels ajuntaments s’han de posar al servei de les persones per poder fer polítiques republicanes a favor de la gent", ha argumentat Mireia Ingla aquest dijous, 20 d'agost, durant una trobada d'alcaldes d'ERC. L'alcaldessa ha afegit que "cal retirar aquest decret, derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local i flexibilitzar la regla de despesa".

Amb la legislació vigent, els ajuntaments tenen moltes dificultats per poder gastar els diners de tresoreria en polítiques socials o de reactivació econòmica, entre altres. Diners estalviats pels consistoris que no es poden utilitzar. És per això, que fa anys que el món local reivindica una flexibilització de l'actual llei, per tal de poder diposar dels recursos que són propis de cada ajuntament.

Des d'ERC fan una crida a no cedir els estalvis dels ajuntaments a l'Estat.

Préstec a l'Estat

L'acord promogut pel govern espanyol contempla que les entitats locals facin voluntàriament un préstec a favor de l'Estat pel total dels seus romanents de tresoreria. Hisenda realitzarà un ingrés no financer que en dos anys, com a mínim, representarà el 35% dels fons aportats. És a dir, els ajuntaments hauran de prestar els seus estalvis a l'Estat i, el 65% del total, li serà retornat en deu anys. A més, el govern espanyol també estableix en què es podran invertir els diners.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem