Aldo Ciprian: “El rodet convergent ha estat nefast per a la ciutat”

Entrevistem els alcaldables per a les eleccions municipals 2015

Il·lusió Aldo Ciprian és una de les noves cares de les eleccions municipals d’aquest 2015. El seu partit, que a les eleccions de 2011 no va obtenir els vots suficients per entrar al consistori, espera ara obtenir els millors resultats de la seva història.

Quina ha estat la feina que ha fet el partit durant aquests 4 anys? 

Hem participat activament en diferents reunions amb associacions veïnals. Sempre que ens han trucat hi hem estat, i fins i tot quan no ens han trucat. També hem assistit a tots els plens i consells de barri. Creiem que la millor manera d’apropar-nos a les necessitats de la ciutadania està en aquests consells de barri, i no en el ple. Però cal reestructurar-los, tant uns com els altres.

Què ens pot avançar del programa? 

Hem elaborat el programa a partir de problemes reals que hem anat detectant en els diferents consells de barri. També hem obert el torn de paraula a diferents simpatitzants i afiliats que tenim a la nostra base de dades. Serà un programa local, desenvolupat íntegrament per a Sant Cugat, i aportant també l’ADN ciutadà del programa marc del partit.

En l’aspecte econòmic, quines mesures voldrien impulsar? 

Un és la de l’IBI. Sant Cugat es pot acollir a una llei per reduir el coeficient del valor cadastral a 0,83. Si entrem al ple serà la primera moció que presentaríem, per una qüestió de temps. Un altre tema important és el gran impacte que tindran els centres comercials que es crearan al voltant de Sant Cugat. Nosaltres hem estat estudiant un sistema anglosaxó, els Business Improvement District (BIT), que fa referència a com associacions de comerciants poden afrontar d’una manera més competitiva aquests centres. 

Vostès parteixen de la base que tot ha de revertir en el ciutadà.

El 100% del que paga el ciutadà ha de revertir sobre el ciutadà i no sobre estructures clientelars, mitjans de comunicació, associacions afins i fins i tot en iniciatives pròpies de campanya. Volem que els diners dels ciutadans repercuteixin sobre ells mateixos.

Què més proposen?

A nivell social hem fet moltes propostes en relació amb la conciliació familiar. I quant a l’organització, ens agradaria veure, des de dins, com és possible reestructurar l’Ajuntament actual, un ajuntament que actualment disposa d’una quantitat de gent molt gran i d’una gran quantitat de partides que no sabem on van.

Quin és el perfil de votant al qual s’adrecen?

Nosaltres venim de la societat civil i pretenem aportar solucions tangibles per a la gent. Ens adrecem a professionals, autònoms, gent jove. Els que vénen de fora volem que es trobin un ajuntament on puguin tenir-hi veu. I evidentment ens adrecem al votant local que se sent identificat amb Ciutadans. Som una opció neta, sense obligacions ni lligams. 

Quins són els problemes que han detectat a Sant Cugat?

Nosaltres hem parlat amb molta gent i hem fet enquestes, i els problemes que ens trobem aquí són els mateixos que es troben a Barcelona o Sevilla. La crisi és el primer, els impostos municipals el segon, i la seguretat i l’aparcament el tercer i el quart. Hem de respondre a aquests quatre problemes.

A què aspira Ciutadans en aquestes eleccions municipals?

Nosaltres tenim intenció d’entrar i creiem que entrarem sobradament, però no sabem fins a quin punt l’èxit de Ciutadans pot repercutir a Sant Cugat. 

Per què Sant Cugat necessita un canvi?

Considerem que és necessari un canvi per aportar frescor a la política, per aportar honradesa i exemplaritat. En una societat democràtica avançada cal que hi hagi una regeneració política constant. Creiem que Ciutadans aporta il·lusió, compromís, coherència i regeneració.

Una cosa bona i una de dolenta de la gestió de l’actual govern.

Una cosa bona? L’única cosa bona és que Ciutadans tingui representació i que CiU perdi la majoria. Cal que hi hagi negociació, que hi hagi pactes; el rodet convergent ha estat nefast per a Sant Cugat. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem