Ampliada la porció de terreny de La Mirada per garantir la instal·lació dels mòduls

El Govern Municipal va aprovar reubicar al Parc del Patufet l'espai on s'instal·laran els mòduls prefabricats de l'escola La Mirada

L'Ajuntament de Sant Cugat va aprovar, el darrer dilluns 27 de juliol durant el Ple Municipal, ampliar una porció de terreny al sector de Can Bellet, Can Canyameres-Guinardera II, a favor del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per reubicar els mòduls prefabricats de l'escola La Mirada.

Més info: S'inicia l'ampliació de l'escola La Mirada amb la instal·lació de nous mòduls

L'acord del Govern Municipal arriba després de comprovar que la superfície cedida inicialment, per mitjà de l'acord del Ple Municipal de data 23/05/2016, és menor que l'espai que es necessita per la instal·lació d'aquests nous mòduls prefabricats (concretament es fan necessaris 309,79 m2 més).

Així ho explicava Pilar Gorina, regidoria d'Infància i d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat: "Estem treballant conjuntament amb les AFA i pensem que és la millor solució. Els mòduls s'havien d'instal·lar en la zona de pàrquing, una zona amb un terreny complicat. En canvi, aquesta nova zona permetrà tenir els mòduls correctament durant 2 anys seguits".

D'altra banda, l'execució d'aquesta nova fase de construcció, deixava sense pati d'esbarjo a les instal·lacions docents, i és per això que l'Ajuntament de Sant Cugat va buscar una ubicació adjacent a aquestes instal·lacions.

Pel que fa a la superfície de construcció, aquest nou espai de La Mirada s'ubicarà en una parcel·la de 2.027 m2 i mantindrà una part de l'actual sorral i alguns arbres existents, intentant replantar la resta al voltant de l'escola.

A més, en aquesta superfície es troba un sorral i diferents jocs infantils inspirats en el conte d'El Patufet, els quals seran traslladats a 50 metres i l'Ajuntament de Sant Cugat habilitarà, en aquesta zona, una pista esportiva de lleure, mobiliari urbà i farà millores de l'enjardinament.

"Tot el mobiliari es traslladarà a l'esquerra i es farà una pista que serà pel barri i l'escola. Actualment, les obres dels mòduls prefabricats es troben molt avançades i pensem que podrem començar el curs amb dignitat tal com convé" afegia Pilar Gorina.

Discrepàncies de Junts per Sant Cugat i Ciutadans

L'acord portat a aprovació pel Govern Municipal no va ser ben acollit durant el Ple Municipal. Per una banda, el grup municipal de Ciutadans va explicar que amb aquesta reubicació "es perdrà una zona verda i recreativa que agrada al barri, a més que sembla que els mòduls siguin perpetus. Tanmateix, sabem que la culpa és de l'anterior govern" tal com deia Sergio Blázquez.

Finalment, per part de Junts per Sant Cugat, el regidor Joan Puigdomènech comentava que s'estan "produint efectes col·laterals com pot ser liquidar una zona de joc ja existent o la tala d'arbres. Creiem que no està havent-hi prou diàleg amb l'Associació de Veïns del Barri de Volpelleres". 

Amb tot, l'acord va ser aprovat amb els 13 vots a favor dels regidors del Govern Municipal, les 3 abstencions de Ciutadans i els 8 vots en contra de Junts per Sant Cugat. "El problema més important quan vam arribar al govern era que l'escola La Mirada encara no estava construïda. Aquesta és la nostra prioritat, assegurar que les famílies de La Mirada tinguin l'escola que es mereixen" sentenciava Mireia Ingla, alcaldessa del municipi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem