L'ANC Sant Cugat celebra 11 anys de "lluita a favor de la independència"

Una cinquantena de persones ha assistit en l'acte de celebració de l'entitat, en el qual s'han marcat els objectius de futur

L'Assemblea Nacional Catalana de Sant Cugat ha celebrat el seu 11è aniversari en una jornada festiva en la qual ha mantingut el seu ferm compromís amb la independència, el dissabte 18 de juny a la plaça de l'U d'Octubre. Durant la jornada, l'entitat ha repassat el treball realitzat en aquests 11 anys d'existència i ha fet un clam als presents per continuar lluitant per assolir la independència.

Així doncs, en l'inici de l'acte de celebració, Joan Contijoch, un dels fundadors de l'entitat, ha explicat com es va crear l'ANC Sant Cugat, el juny del 2011: "Arran de Sant Cugat per la Independència vam néixer, no obstant això, no va ser un acte espontani, sinó que va estar lligat amb el ressorgiment independentista i la seva consolidació". A més, Contijoch ha fet una crida a la cinquantena de persones per seguir en la lluita per la independència: "Vam sorgir amb uns objectius nítids i unes propostes clares i això hem de continuar fent. No ens podem deixar portar per la por, sinó que hem de caminar amb pas ferm cap a la llibertat".

D'altra banda, un altre dels fundadors de l'entitat, Vicenç Alegre, ha ressaltat que l'ANC Sant Cugat tenia com a propòsit "estendre el moviment de la independència al màxim nombre de santcugatencs i explicar les mancances existents en pertànyer a l'estat espanyol". Alegre, també ha volgut destacar l'esforç de totes les persones que han fet possible celebrar aquest 11è aniversari: "Us encoratjo a continuar endavant sense defallir per assolir la independència".

Finalment, Artur Royo, coordinador de l'entitat, ha assenyalat els passos que ha de fer l'ANC Sant Cugat en el futur per seguir al peu de canó en la lluita per l'autodeterminació: "Vam tenir un moment culminant l'U d'Octubre del 2017, però han passat 5 anys i fa molt de temps que estem sense saber com continuar, i la repressió ha jugat un paper molt important. És per això que ens hem de marcar un horitzó perquè la independència no sigui una nebulosa i hem de pressionar els polítics des de les institucions per poder reactivar la república catalana".

Amb tot, l'acte de celebració ha comptat a més amb una part lúdica, i és que s'ha repartit coca i xocolata a tots els presents. A més, el grup de rock santcugatenc Els Garlic ha estat l'encarregat d'amenitzar la jornada de celebració de l'ANC Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem