L'Anella Verda i el Tribut Metropolità centren l'audiència pública del ple municipal

L'audiència pública ha recollit opinions a favor i en contra de l'Anella Verda i del Tribut Metropolità

L'audiència pública del Ple Municipal de juliol, celebrada el dilluns 27 de juliol a la sala de plens de l'ajuntament de Sant Cugat, ha estat centrada en la disconformitat amb l'Anella Verda i el descontentament amb el Tribut Metropolità.

Així doncs, Judith López, portaveu de la Plataforma contra l'Anella Verda, ha assenyalat que ciutadans i comerciants "considerem la implantació de l'Anella Verda de manera negativa. No s'ha fet cap estudi, no se'ns ha informat i s'ha implantat en una situació d'emergència per la COVID-19. Amb això, és evident que tot això ha portat repercussions i que ningú entén perquè s'ha fet".

És per això, que José Gallardo ha especificat que actualment és una "prova pilot i estem analitzant que funciona i que no. El nostre objectiu final no és només crear un carril bicicleta al centre de la ciutat, sinó connectar el centre amb els diferents barris i ampliar tota la xarxa amb tot el municipi".

A més, Gallardo ha puntualitzat que des del consistori s'està treballant "per fer modificacions, com implementar zones de càrrega i descàrrega, la rotació de zones per estacionar o ampliar la zona flis flas a 1 hora perquè els clients puguin aparcar gratuïtament. Creiem que l'Anella Verda no va en contra del comerç, sinó que la complementa".

Amb tot, una iniciativa que ha comptat amb el suport de Marta Vidal, portaveu de diferents col·lectius ecologistes: "L'Anella Verda no és la responsable de la vulnerabilitat dels comerços locals, ja que són les grans empreses les que desplacen aquests petits comerços. Nosaltres tenim clar que cal eliminar els cotxes de les ciutats, però considerem que l'Anella Verda s'hauria de replantejar i connectar els diferents carrils bicicleta amb tots els punts de la ciutat".

D'altra banda, la disconformitat de la Plataforma No Tribut Metropolità ha tornat a ser protagonista en l'audiència pública, després que Mireia Sanjuan hagi explicat que la plataforma "neix de la voluntat de lluitar davant un tribut que no és equitatiu i que no té en compte als ciutadans afectats com poden ser famílies monoparentals o persones en l'atur". 

És per això que Mireia Sanjuan ha demanat, durant l'audiència pública, "utilitzar 4,2 milions d'euros del romanent de l'Ajuntament per combatre el tribut metropolità i volem que es traslladi la nostra disconformitat a la pròxima reunió d'alcaldes dels 17 pobles que conformen part de la corona 2 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona".

Aquesta demanda, ha comptat amb el suport de Ciutadans, després que Aldo Cirpián aportés que des del grup municipal "no entenem per què la ciutadania ha de fer front d'un deute que es podria pagar des de l'Ajuntament". Per contra, els altres partits ha assenyalat la necessitat de treballar "per fer un tribut equitatiu" com ha assenyalat Carles Brugarolas de Junts per Sant Cugat o "per fer un tribut més redistributiu" com ha especificat Núria Gisbert de CUP Sant Cugat. 

A més, Pere Soler, tinent d'alcaldia d'hisenda i transport, ha explicat: "Sempre hem apostat per tribut metropolità que sigui corresponsable amb tots els veïns. No som conscients de la inversió que fa l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el nostre territori".

Finalment, Martí Marin (de l'Aula de So) i Gemma Navarra (de l'Escola Fusió) han reclamat un ajut a l'Ajuntament a causa de l'actual situació que viuen per estar catalogats com un centre educatiu, "que comporta un compromís laboral amb el nostre personal i que és el que ens diferencia de la resta de centres culturals".

Amb tot, Pilar Gorina, regidora d'educació, ha especificat que ambdues escoles "tenen un vessant educatiu i un d'entitats i som conscients que cal fer un pas més per treballar en aquesta situació". 
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem