Aprovada una moció per adquirir i urbanitzar sòl destinat a habitatges de protecció

El text, presentat a iniciativa de la CUP-PC, PDeCat-Democràtes i ERC-MES, ha estat aprovat per unanimitat

La moció aprovada actualitza el Fons de Patrimoni del Sòl i Habitatge, un fons que els municipis amb cert nombre d’habitants en poden disposar per adquirir i urbanitzar sòl destinat a habitatges de protecció pública, a la conservació i rehabilitació dels béns propis o a la construcció de sistemes urbanístics de titularitat pública.

Aquest Fons té una clara vocació redistributiva i social, donant l’oportunitat als municipis d’incidir directament en el valor del mercat del sòl i facilitar als seus ciutadans l’accés a un habitatge digne i de qualitat.

Tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Sant Cugat han acordat posar al dia tots els aspectes pendents de materialització del Fons d’aquest fons de patrimoni perquè sigui eficient a l’efecte pel qual va ser creat.

A més, els partits polítics han aprovat efectuar un control dels projectes de despeses amb finançament afectat perquè els ingressos del fons tenen la consideració de finalistes.

Finalment, la moció preveu no finançar despeses corrents amb els ingressos derivats de l’alienació o gravamen de béns i drets patrimonials, com són els que integren el Fons de Patrimoni del Sòl i Habitatge.

 
Comentaris

Destaquem