L'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix vol un nou concurs pel complex esportiu

L'empresa Eventing Sports CINC gestiona el complex esportiu de Valldoreix des de 2003

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix (AVVPV) reclama al govern de l'EMD que extingeixi el conveni amb l'empresa gestora del complex esportiu i engegui un nou concurs públic. La petició de l'entitat arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tombés la modificació del conveni inicial de 2003 i que la Junta de Veïns de Valldoreix impedís al govern valldoreixenc interposar un recurs contra la sentència.

El 2003, l'EMD de Valldoreix va signar la concessió de la gestió del complex esportiu a Eventing Sports CINC per un període de 25 anys. Un contracte, explica la presidenta de l'Associació de Veïns Progressistes, Roser Casamitjana, farcit de "nyaps" i que va provocar moltes dificultats i problemes entre les dues parts. El 2012, el govern de l'EMD va decidir modificar-lo i des de l'associació entenien que va ser una modificació tan important que hagués calgut un nou concurs obert.

Més info: L'empresa del Complex Esportiu de Valldoreix: "Per un milió d’euros, deixem la concessió"

Per això, l'entitat veïnal va interposar un contenciós contra aquesta modificació, que ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tumbat i ha deixat sense efecte, donant la raó a l'associació. Una decisió que l'empresa encara pot recórrer però que l'AVVPV creu que un recurs no tindrà cap recorregut. Per això, ha presentat un informe jurídic que argumenta la necessitat i la possibilitat d'acabar amb l'actual contracte amb Eventing Sports CINC i engegar un nou concurs.

"Pretenem que serveixi per resoldre el conflicte d'una vegada per totes", explica Casamitjana. En aquest sentit, l'exvocal de l'EMD i membre de l'AVVPV Pau Alonso assegura que han posat a disposició del govern de Valldoreix l'informe jurídic i lamenta la seva "inacció". Alonso ha recalcat que la modificació del contracte el 2012 no tenia "un interès públic", que Valldoreix en va sortir perdent i que des de llavors l'empresa no paga el cànon de concessió a l'EMD.

Indemnització a l'empresa?

Segons l'associació, les deficiències del contracte de 2003 impedeixen que es torni a utilitzar com a marc de referència i per això veuen imprescindible el nou concurs. Per fer-ho, emplacen al govern a iniciar un estudi.

Un altre punt important que destaca l'Associació de Veïns Progressites és la necessitat que el govern impulsi un estudi econòmic i financer que, entre altres, haurà de valorar si s'haurà d'indemnitzar l'empresa per la cancel·lació del contracte. I és que el contracte té una durada fins al 2028. Tot i això, l'entitat creu que aquesta quantitat no hauria de ser elevada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem