Atorguen dos premis a l'Ajuntament per transparència i bon Govern

L'Ajuntament ha rebut el Reconeixement Administració Oberta 2020 i el Segell Infoparticipa 2020

L'Ajuntament de Sant Cugat ha rebut dos reconeixements de transparència i bon govern. La Universitat Autònoma de Barcelona reconeix els continguts de qualitat i transparència de la web municipal, amb el Segell Infoparticipa i l’Administració Oberta de Catalunya atorga a l’Ajuntament el reconeixement TOP10 per ser “capdavanter en l’impuls de l’administració digital i el govern obert”.

Reconeixement Administració Oberta 2020

Aquest guardó distingeix les administracions que lideren a Catalunya en la transformació digital i el govern obert. S’atorga a través de l’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori. S’analitzen els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables. Sant Cugat es troba entre els 10 municipis catalans de més de 50.00 habitants i ocupa el segon lloc entre les ciutats de la província de Barcelona.

Segell Infoparticipa 2020

El Segell infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública és una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació  de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Hi opten els webs dels ajuntaments de Catalunya que publiquen una informació que facilita a la ciutadania el coneixement sobre diversos aspectes de la informació i de la gestió municipal: organigrama polític i de la Corporació, Pla d’actuació municipal, inventari municipal, pressupost, convenis signats, subvencions atorgades, eines de participació ciutadana, etc.

Santcugat.cat ha obtingut aquest any el 98,08% de valoració, després de l’avaluació de la transparència feta els mesos de febrer i març a partir de 52 indicadors, agrupats en tres preguntes bàsiques:

  • Quin són els i les representants polítics?
  • Quina informació proporciona sobre el municipi i les gestió dels recursos col·lectius?
  • Quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

Cal destacar la millora ascendent que presenten els resultats de la web municipal,  ja que l’any passat va obtenir un resultat del 95,83% i el 2019 del 94,23%.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem