El barri de Sant Domènec crearà una entitat de veïns per treballar millores a la zona

El Consell de Barri del Centre Oest ha tornat a la presencialitat després de la pandèmia a les aules de l'ETSAV

El Consell de Barri del Centre Oest ha tornat a la presencialitat el dijous 25 de novembre. Hi ha destacat la intervenció dels veïns del barri de Sant Domènec, que estan creant una associació de veïns per treballar amb l'Ajuntament millores pel barri.

Àngel Garcia, portaveu dels veïns de Sant Domènec, té esperança en la feina del Consell. "Creiem en aquests processos i volem fer-ho bé. Sabem que per demanar primer hem de donar i per això venim a participar en els altres processos del Consell de Barri". Les reivindicacions dels veïns són una millora dels equipaments que fa 25 anys que es van crear i "no els han mirat des de llavors". Garcia subratlla que volen treballar plegats amb l'Ajuntament: "No volem venir només a queixar-nos i a cridar més que el del costat. Sabem que el govern ja ha fet coses pel barri i volem crear l'entitat per poder seure amb ells i seguir treballant-hi".

Francesc Carol, president del Consell de Barri del Centre Oest, ha quedat en comunicar-se amb Àngel Garcia i els seus companys per acordar una reunió i una passejada pel barri amb els tècnics de l'Ajuntament. L'objectiu és detectar el mal estat de les voreres, de l'equipament esportiu i altres demandes dels veïns.

Durant el Consell també s'ha parlat del projecte de l'estany de la Guinardera. El procés consisteix a habilitar la zona per a l'oci del veïnat, creant una zona d'espai natural, plantant vegetació a la ribera, i instal·lant taules de pícnic, una graderia i dos miradors. El projecte compta amb un pressupost de 479.000 € i pròximament es portarà a aprovació del Ple Municipal.

Durant el Consell també s'ha parlat del projecte de l'estany de la Guinardera. FOTO: CB Centre Oest

Durant el Consell també s'ha parlat del projecte de l'estany de la Guinardera. FOTO: CB Centre Oest


També s'ha comentat, com en el Consell de Barri de Les Planes, el projecte d'Eco Barri de Ca n'Ametller, que té la intenció de crear-se amb la participació del veïnat. Ja s'han creat els grups de discussió i al gener es presentarà l'Avanç del Pla.

Per últim, Marco Simarro, regidor de Participació i Barris, ha informat de la nova via de comunicació que oferirà el Consell de Barri a través d'un butlletí electrònic amb subscripció. Aquesta és una iniciativa que s'ha engegat a tots els Consells de Barri de Sant Cugat.

De la mateixa manera, com a tots els Consells de Barri, s'ha parlat de l'estat dels projectes guanyadors als Pressupostos Participatius de l'any passat. Estan tots en marxa i la majoria en fase final.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem