Bea (CUP) acusa Gòmez (ERC) de "trampós" per no respectar la penjada de cartells

La CUP acusa Esquerra de posar cartells en espais que no li pertocaven

La CUP ha recriminat a Esquerra la col·locació d'un cartell electoral d'ERC-MES en un carrer on no li pertoca, concretament a Lluís Companys. A través de Twitter, el regidor de la CUP Ignasi Bea ha comentat: "Bona tarda @ercsantcugat. Per què no respecteu els acords per penjar cartells?"

La resposta d'ERC no ha tardat a arribar i ha estat Èric Gómez, secretari de política municipal, qui ha contestat també a través de la xarxa social, acusant la CUP de posar cartells a espais on no li pertocaria (avinguda de Francesc Macià): "Bona tarda, @cupsantcugat, Per què no respecteu els acords per cartells?". Des de la CUP han assegurat que Francesc Macià és un dels carrers que tenien assignats.

Retrets mutus

Resposta d'Èric Gómez. FOTO: Twitter

"Heu encartellat a Lluís Companys sabent que no podieu", ha afirmat Bea. Oriol Cisteród'ERC, s'ha afegit a la discussió explicant que havien perdut dos carrers que tenien assignats i volen una reunió amb la tinent d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira: "Hem perdut trams importants i hem demanat nova reunió; fins llavors hem pres Lluís Companys".

La discussió ha continuat entre Cisteró i Bea: "Ni he acusat ningú ni veig que s'hagi respectat el pacte al 100% per part de ningú", ha afirmat el membre d'ERC. "Nosaltres sí, t'ho asseguro", ha finalitzat Bea fent referència al fet que han complert els acords.

"Que hi hagi reunió aviat, és el que demanem a @cristinaparaira. No entraré  a valorar compliment", ha afegit Cisteró. Per la seva banda, el regidor de la CUP ha demanat una rectificació: "Estaria bé que rectifiquéssiu el que heu dit i retuitejat a tort i a dret".

Cartells electorals

La picabaralla s'ha estès a la xarxa. FOTO: Twitter

Amb l'inici de campanya electoral i com passa sovint, els carrers de Sant Cugat s'han omplert amb els cartells de les deu candidatures que opten a l'alcaldia. El repartiment dels espais on cada formació pot posar els cartells no és a l'atzar, sinó que és fruit de discussions polítiques en què els partits es reparteixen els principals carrers i places del municipi.

El repartiment es fa seguint la llei electoral espanyola i un protocol de l'Ajuntament, que fixa el que li pertoca a cada partit tenint en compte la seva representació al consistori. Com més regidors, més carrers. Els partits que no tenen membres a l'Ajuntament compten amb menys espais.

Fa un any, la CUP va presentar una moció al consistori per tal d'assegurar un repartiment més equitatiu entre totes les forces, incloses les que no tenen representació al consistori. La formació la va acabar retirant, ja que CiU es va comprometre a revisar el protocol per mirar que sigui més equitatiu.

Segons ha pogut saber el TOT, l'equip de govern va modificar el protocol a instàncies de la CUP. D'aquesta manera, en aquestes eleccions, tots els partits, també els que no tenen representació institucional, disposen d'uns espais més equitatius

La queixa dels dos partits ha generat respostes de tot tipus. FOTO: Twitter
 
Comentaris

Destaquem