Bellaterra comença una campanya per adherir-se a Sant Cugat

El president de l'EMD va intervenir al Ple municipal de Cerdanyola del Vallès, el dijous 29 de novembre per a explicar que s'ha creat una comissió de veïns per a l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat

El President de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va comunicar al Ple municipal de Cerdanyola del Vallès que s'ha creat una plataforma veïnal per recollir signatures entre els bellaterrencs perquè Bellaterra passi a formar part del terme municipal de Sant Cugat del Vallés. En la reunió municipal, duta a terme el dijous 29 de novembre, Andreu va argumentar una sèrie de raons per les quals els ciutadans de Bellaterra tenen més connexió amb els santcugatencs que no pas amb els veïns de Cerdanyola.

La intervenció es va incloure a l'apartat de precs i preguntes de la sessió plenaria, ja al final de la reunió, al voltant de les 22 h. En aquesta, Andreu va argumentar que "el desenvolupament territorial ha portat a que la societat bellaterrenca estigui molt més connectada amb Sabadell, Sant Cugat o inclús amb Barcelona que no pas amb Cerdanyola". I és que, entre les raons del suposat distanciament físic i social entre bellaterrencs i cerdanyolencs, Andreu va argumentar que "el fet que es decidís fer la Universitat Autònoma i el fet que es decidís construïr l'Autopista AP-7 es ha separat moltíssim i ens ha desconnectat a nivell de societat".

Com a contrapartida, el President de l'EMD va relatar que "quan es construeix la línea de Ferrocarrils, Bellaterra queda connectada cada 10 o 20 minuts amb Sant Cugat i amb Sabadell d'una forma directa". A més, va expressar que "el municipi de Cerdanyola no té una cohesió social perquè Bellaterra està totalment desconnectada" i va argumentar que el municipi amb qui els bellaterrencs tenen més connexió es Sant Cugat del Vallès.

Després de tota aquesta exposició de raons, Ramón Andreu va posar el colofó a la seva intervenció dient que "els informo que s'ha creat una comissió de veïns que, a l'empara de l'article 244 del 6 de novembre, recollirà signatures per iniciar un tràmit administratiu per demanar l'annexió del terme municipal de Bellaterra al municipi de Sant Cugat".

Finalment, Ramón Andreu va demanar respecte per al procés de la comissió, que hauria de superar el 50% dels vots dels residents favorables al procediment, i pel resultat de la consulta. També va explicar que "el que busca aquesta proposta és fer coincidir els límits territorials amb l'encaix de societat que hi ha actualment. No és quelcom que es vulgui fer en contra de Cerdanyola".

La intervenció del President de l'EMD de Bellaterra va donar lloc a una situació de tensió amb els diferents grups municipals a l'Ajuntament de Cerdanyola, així com amb l'alcalde Carles Escolà, amb recriminacions creuades sobre interessos electorals.

Per part del PDeCAT, el seu representant a Cerdanyola, Josep Grau, va dir que "la jugada és extraordinària: t'assegures quatre anys més de mandat", i va afegir que "PDeCAT treballarà fins on faci falta per fer un bon acord però des del positivisme, l'oferta i la mà estesa". Pau Ortolà, de Ciutadans, també va ser crític amb la posició d'Andreu, tot i que va dir que "n'entén les causes".

Per la seva part, la regidora de Transparència i Bon Govern, Relacions Institucionals i Esports, Laura Benseny, va preguntar-se sobre si havia vingut al Ple com a representant de l'EMD de Bellaterra i que no sabia si la proposta l'havia fet l'EMD, l'associació o la ciutadania. Va expressar la seva satisfacció perquè "per fi es queda a un Ple sencer", ja que fins ara hi havia acudit de forma irregular.

No obstant això, el més crític dels representants municipals va ser, Víctor Francos, del PSC, que va oferir a l'alcalde Carles Escolà el seu suport per a dissoldre l'EMD: "des del PSC li diem, senyor alcalde, que vostè té cinc vots demà per dissoldre l'EMD de Bellaterra". Va acusar Andreu de tenir "interessos econòmics i electorals al darrera", i va suggerir que "si vol annexionar-se amb algú a prop, amb connexió ràpida, amb una rotonda que connecta directe, faci-ho amb Badia del Vallès!".

Francos va recriminar que "el que no és presentable és que vostè vingui a un Ple a dir que es vol annexionar a Sant Cugat perquè està l'AP-7 al mig", tenint en compte que Sant Cugat és al mateix marge de l'autopista que Cerdanyola.

Ramón Andreu va indicar després del Ple a la premsa que no s'esperava una reacció tan hostil per part dels regidors de Cerdanyola.

 
Comentaris

Destaquem