Palazón (Impuls): "Em diferencia no tenir cap motxilla política"

Palazón es presenta a les eleccions municipals per primera vegada amb Impuls, un nou partit polític que arriba per oferir una alternativa

El TOT Sant Cugat comença les entrevistes als candidats que es presenten a les eleccions municipals de Sant Cugat. 

Blanca Palazón ha decidit endinsar-se en la política, tot i la inexperiència en el sector. El que l'anima a presentar-se com a alcaldessa de Sant Cugat són les ganes de canviar les coses i donar alternatives a la ciutadania. És per això que es presenta amb el nou partit Impuls, el TOT l'entrevista per conèixer què opina sobre alguns aspectes primordials al municipi.

Si no m’equivoco, és la primera vegada que s’exposa en societat i en l’àmbit polític, podria fer-me 5 cèntims de qui és Blanca Palazón?

Blanca Palazón és una professional de la comunicació corporativa que en un moment donat se li ha donat la possibilitat d’encarar-se a Sant Cugat. Hi ha un tema amb els partits, que ja no saps a qui votar, a mi m’ha passat, llavors la presidenta del partit, Elisenda de Clasca, candidata d’Impuls a Cerdanyola, em va proposar participar en un projecte municipal encarat al poble, jo sóc molt de poble, i aquesta és una mica, a grosso modo, Blanca Palazón.

Ha decidit fer un pas endavant i presentar-se com a candidata a les eleccions municipals de Sant Cugat, què l'ha portat a prendre aquesta decisió?

L’Elisenda m’ho va comentar, ella es presenta a Cerdanyola, amb les modificacions convenients per adaptar-ho a Sant Cugat, a mi em va entusiasmar i vaig pensar que era la meva oportunitat, prou queixar-me i provar de fer l’intent de canviar les polítiques actuals, més de cara al poble i no de cara a la Generalitat.

Pel que fa a política, també tinc entès que és la primera vegada que es submergeix en ella, què considera que pot aportar com a candidata?

És cert, no vinc de la política, soc nova totalment, però també és cert que tinc una determinada trajectòria professional que sé que es pot aplicar perfectament, per formar un equip de govern fort, unit i per treballar en equip.

I què la diferencia dels altres candidats?

Em diferencia no tenir cap motxilla política, jo no estic enfadada amb ningú, no tinc problemes amb ningú, no negocio amb algú i l'endemà canvio d'opinió perquè em convé amb els altres. Tot sobre la taula.

Blanca Palazón: "Em diferencia no tenir cap motxilla política, jo no estic enfadada amb ningú"

Em pot parlar de les persones que formen part de la candidatura?

És un batibull de perfils, tenim doctors, advocats, economistes, una mica reforçant les meves mancances. Fer un balanç.

Si es donessin les condicions, pactaríeu amb algun altre partit? 

D’entrada el meu propòsit és arribar a l’alcaldia, jo no vaig amb mires de pactar amb ningú, jo vull ser alcaldessa de Sant Cugat.

Parleu d’un partit que no és ni d’esquerres, ni de dretes, ni de centre...

Es parla molt de dretes i d'esquerres, i jo ja n'estic farta. No soc ni de dretes ni d'esquerres, jo vull treballar per tu, per mi, pel poble. Jo soc del poble, és un partit municipalista. No tenim tant poder per dir si som d'esquerres o de dretes, jo vinc a veure els problemes que hi ha a Sant Cugat, que per desgràcia són molts, difícils alguns, altres no tant.

Blanca Palazón: "No soc ni de dretes ni d'esquerres, jo vull treballar per tu, per mi, pel poble"

I quins són els pilars fonamentals del programa d'Impuls? Al final, és el programa el que defineix també la posició del partit.

Actualment, l'habitatge és un tema important a Sant Cugat, s'ha de donar l'oportunitat a les persones més necessitades de tenir habitatges de lloguer. La inclusivitat, també.

Quan parla d’inclusivitat, a què es refereix?

Obrir el ventall, ens dirigim a tot el poble, no a un determinat segment. Inclòs Floresta, Mira-sol, Valldoreix… no només al centre.

El vostre programa especifica que “implantarà un model de seguretat preventiva i més eficient”, em podria dir alguna de les polítiques que teniu pensades dur a terme?

El sentiment d'inseguretat segueix, a mi m'han entrat a robar dues vegades en un any a casa. El tema de la seguretat és molt important, és veritat que s'ha de reforçar, en l'àmbit policial, no sé si estan o no tots els efectius sobre la taula, i també es podria renovar càmeres de seguretat del centre de la ciutat, que no funcionen. Posar la mirada en aquests petits incidents perquè la gent torni a sentir-se 100% segura a Sant Cugat.

També doneu importància a la infància i l’educació, quin és el vostre posicionament en el conflicte relacionat amb la construcció de l’escola La Mirada? 

És una pena que aquest conflicte s'hagi portat a judici, perquè sí que és cert que s'ha de preservar el bosc, però també tenim a molts nens des del 2016 en una escola amb barracons, sense aire condicionat, sense cuina, és un tema urgent que se solucioni. Que es posi sobre la taula les diferents propostes que hi ha i valorar l'actual.

Al programa parleu de sostenibilitat, progrés i solidaritat… quines són les vostres propostes en matèria de medi ambient?

No tinc els estudis sobre la taula, no sé quan afecta al bosc la tala d'arbres o si es pot integrar l'escola dins el mateix bosc, sense necessitat de tallar els 400 o 500 arbres que es té previst per trasplantar-los, s'ha de valorar si és viable, i valorar altres alternatives.

I deixant de banda el tema del bosc de Volpalleres, quines accions teniu previstes?

Hi ha molts aspectes que s'han de mirar, en el tema de la mobilitat, la neteja de l'aire, el tema de parcs i jardins, valorar si els sistemes de reg són sostenibles, sistemes de degoteig... hi ha moltes mesures que es poden incloure en el que hi ha actualment. Si s'ha treballat, s'ha treballat poc.

Què els sembla l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions? Ho trobeu una mesura efectiva?

És evident que no pots prohibir a la gent que utilitzi el seu vehicle, també és cert que a Barcelona s'ha tombat, hi ha una mesura cautelar, s'ha de treballar, s'han de tenir els números d'ençà que s'ha implantat aquesta mesura i veure què s'ha guanyat. Tenint en compte que la major part de la pol·lució ve de Barcelona, de l'AP7 o l'aeroport.

Entrevista amb Blanca Palazón. Foto: Bernat Millet

Entrevista amb Blanca Palazón. Foto: Bernat Millet

I pel que fa a habitatge, què proposen? Davant d’una fuga com la que esta vivint Sant Cugat pels preus dels lloguers…

Sí, és molt trist perquè fins i tot jo em vaig trobar en aquesta tessitura. Ho conec de primera mà. Jo deia, per què diantre he de marxar de Sant Cugat, si tinc tota la família aquí. És primordial que es busquin solucions, que es posi en marxa PROMUSA i que es valori la construcció de nous habitatges de lloguer per les persones necessitades.

I alguna acció concreta? O més aviat són idees genèriques que desenvoluparien amb el temps?

És evident que s’ha de desenvolupar, s’han de tenir els papers sobre la taula, s’han de saber on instal·lar aquestes ubicacions, a la Floresta o a Valldoreix, però no, ara mateix no…

Menciona la Floresta o Valldoreix, teniu pensat posar en relleu els barris i proposar accions?

Sí, és evident, els tenim oblidats.

Quina és la vostra posició respecte a la proposta del nou barri de Ca n’Ametller?

És molt fàcil vendre fum. Hi ha molts projectes que estan estacats i considero que són prioritaris. És un projecte que està molt bé, però és molt difícil de tirar endavant.

En màteria de mobilitat, l’altre dia va tenir lloc un debat on van sortir temes com la peatonalització d’alguns carrers, la dignificació del carril bici… teniu pensades algunes actuacions en aquest camp?

Això és molt maco, i súper interessant, però són coses que no es poden fer d’avui per demà, són temes que s’han d’estudiar molt bé, respecte a la peatonalització, has de donar alternatives.

I ha conegut o parlat amb algun dels altres candidats?

Estic al marge, perquè estic súper centrada en el nostre programa, de moment.

Si m’hagués de dir un projecte estrella del programa?

Hi ha un projecte que a mi m'emociona moltíssim i és molt interessant, i és crear el Sant Cugat Alfa, seria com un Barcelona 22@, però a Sant Cugat. Intentar atraure aquest segment de l'audiovisual i el videojoc i portar-lo a Sant Cugat. Empreses, talent, feina, és un clúster en matèria audiovisual, que avui dia està en auge, i atrauríem a empreses. També ens agradaria crear la Televisió del Vallès.

Blanca Palazón: "Hi ha un projecte que a mi m'emociona moltíssim i és molt interessant, i és crear el Sant Cugat Alfa, seria com un Barcelona 22@"

Ets coneixedora del dèficit pressupostari de l’Ajuntament? Com gestionareu vosaltres el tema econòmic?

Jo no estic al govern actual, per tant, no sé què se n'ha fet d'aquest pressupost, i el que està clar és que d'entrar jo a l'alcaldia posaria els papers sobre la taula i s'estudiarà perfectament cada punt i a on es destinen cada partida.

Quines són les expectatives de cara a les eleccions?

Som un partit nou, no venim de la política, no ens podem comparar amb els pressupostos que tenen els altres, però sí que ens veiem amb força.

Sou conscients que esteu començant i el camí no és fàcil

Som conscients que estem començant, i que hi ha una necessitat, i jo t'estic oferint aquesta necessitat. Si vols votar als de sempre perquè et va bé, endavant, si no, tens alternativa, ens pots votar.

Entrevista amb Blanca Palazón. Foto: Bernat Millet

Entrevista amb Blanca Palazón. Foto: Bernat Millet

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem