El Bosc de Volpelleres és l’única ubicació possible per l’escola La Mirada segons el PSC

El partit socialista ha defensat la construcció de l'escola La Mirada on ja estava previst, ja que no considera treure l'escola del barri on s'ha fet la demanda

La secció local del PSC no veu possible que l’escola la Mirada es construeixi en un altre lloc que no sigui el Bosc de Volpelleres. El candidat socialista a l’alcaldia, Pere Soler, creu que és inevitable que aquest equipament educatiu llargament reclamat acabi portant-se a bon port en aquesta zona. “Una altra ubicació significaria treure l’escola del barri i la demanda està al barri. S’han valorat altres llocs a la zona, incloent-hi les que han proposat les organitzacions, però no hem vist cap alternativa viable”. Soler ha defensat La Mirada en aquest indret en una roda de premsa en la qual l’ha acompanyat l’expresident de la Generalitat, José Montilla.

El número 1 de la llista socialista, a més, ha explicat que en el nou projecte ja s’han reduït els metres quadrats de superfície per no afectar tant el futur Parc Metropolità de Volpelleres i que la idiosincràsia del projecte passa precisament per aquesta localització singular. “Volem que l’escola estigui integrada al bosc. És un altre concepte d’escola i qualsevol alteració seria una distorsió del projecte”.

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, ha donat suport a la causa i s’ha referit al fet que els pals a les rodes que algunes institucions posen no sempre respecten la voluntat popular. “A vegades no és un problema de recursos o voluntat política. Sovint hi ha entrebancs que ens trobem les institucions on el que hauria de prevaldre és l’interès general”. Montilla ha reclamat agilitat a les administracions conscients que el cas de la Mirada està ara mateix en mans de la justícia. “Cal que siguin àgils perquè si no s’estan vulnerant drets. En aquest cas els drets dels nens i les nenes a tenir una educació pública i de qualitat en unes instal·lacions adequades”.

Pere Soler ha recordat que el PSC s’ha adherit al manifest presentat per l’AFA de l’Escola la Mirada que reclama que es desencalli la construcció de l’escola. El text l’ha signat també ERC, la CUP, Ciutadans el PP, el PDeCAT, Convergents i Impuls. Soler ha conclòs la reivindicació assegurant que la construcció del centre educatiu es podria desencallar ben aviat si l’entitat ecologista ADENC retirés el contenciós.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem