C's porta al Ple la petició de l'EMD d'augmentar la presència policial a Valldoreix

En l'última Junta de Veïns, CiU i C's van aprovar una moció sobre la necessitat d'incrementar la seguretat als carrers de la vila

Ciutadans Sant Cugat porta al Ple municipal una moció per augmentar el nombre d'efectius desplegats per part de la Policia Local de Sant Cugat a l'EMD de Valldoreix. Actualment només hi ha 3 agents que fan horaris de matí i tarda, per a una població de 8.000 habitants.

Amb aquesta moció es pretén donar resposta a la petició de l'EMD tot establint una negociació més favorable i protectora cap als veïns de Valldoreix en matèria de seguretat i donar certa autoritat a l'EMD en la presa de decisions sobre qüestions de seguretat que afectin el seu territori.

En l'última Junta de Veïns de Valldoreix es va aprovar un text amb els vots favorables de CiU i C's sobre la necessitat d'incrementar la seguretat als carrers de la vila. La moció destaca que actualment a Catalunya hauria de complir-se un ràtio de 1,26 policies locals per cada 1.000 habitants i que per la seva configuració geogràfica, que és de dispersió urbana, a Valldoreix cal una logística més complicada que en nuclis centralitzats.

C's també sol·licita que el 010 sigui gratuït

El grup municipal de Ciutadans també presentarà una altra moció per tal que el servei telefònic a través del 010 (informació i tramitació) i el 902 543 010 (informació i tramitació trucant des de fora del municipi) sigui gratuït o sense cost addicional per a la ciutadania.

C's argumenta que l'accés de manera gratuïta a la informació en poder de l'Administració pública és un dret de la ciutadania segons el Conveni 206 del Consell d'Europa. "No pot ser objecte de contraprestació perquè són incompatibles amb la legislació europea i nacional", diu un dels atesos.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem