Calvet i Sanromà incrementen el sou en els seus càrrecs a la Generalitat

Tot i superar el límit legal, els santcugatencs augmenten les seves nòmines en un 1%

Josep Ramon Sanromà, Conseller delegat de l'Institut Català de Finances, i Damià Calvet, Director de l'Incasol i també tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Planificació Pressupostària a Sant Cugat, han incrementat el sou aquest 2016 beneficiant-se de l'augment de l'1% aprovat al Parlament per als treballadors públics catalans.

Un increment que topa amb la limitació dels salaris dels directius públics. Una limitació que es remunta al març del 2013, quan CiU i ERC presentaven un acord donant suport a la retallada d'una paga extra per aquell any als empleats públics, a canvi de diverses concessions.

Aquell mateix any, la Comissió d'Afers Institucionals va aprovar una resolució el 30 d'octubre on es preveu fixar el topall salarial d'un conseller. Ja el 2014, en la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2014, s'inclou aquest topall i es preveu un decret per reglamentar l'escala salarial i l'adaptació dels sous.

Serà a la tardor d'aquest any quan el Govern aprovarà la norma que obligui a adaptar els salaris per sota del d'un conseller.

Amb tot, diversos directius s'han limitat voluntàriament els salaris, però són 12 els alts càrrecs que encara cobren més que un conseller, i quatre, entre els que estan els santcugatencs Calvet i Sanromà, se l'han apujat un 1%, com es pot corroborar al Portal de Transparència de la Generalitat.

 
Comentaris

Destaquem