Can Cortés, i la prevenció d'incendis, entre els temes tractats al Consell de les Planes

La sessió s'ha celebrat telemàticament aquest dimecres, 17 de juny

L'Ajuntament de Sant Cugat actuarà a Can Cortés per pacificar el trànsit a la zona. Així s'ha explicat al Consell de Barri de les Planes, celebrat telemàticament aquest dimecres, 17 de juny.

L'objectiu és reduir la velocitat dels vehicles que circulen per Can Cortés, tal com a explicat Alba Gordó, presidenta del Consell, convertint els carrers en sentit únic de circulació i habilitant més espai per als vianants i les bicicletes, seguint el model de l'anella verda al centre de la ciutat, ha dit. "Canviar totes les voreres no era possible, i es resoldrà de la manera que s'ha fet al centre de la ciutat, amb elements senzills, dotar de més espai per a vianants i bicicletes", ha explicat.

A banda d'aquesta actuació al barri, Gordó també ha exposat que es destinaran 30.000 euros del pressupost municipal a l'inici de la redacció del projecte d'arranjament del carrer Verònica, i 10.000 euros a les obres d'estabilització i millora del carrer de Sant Francesc d'Assís.

Unes millores a les carreteres àmpliament demandades pels representants del Consell de Barri, que també han subratllat la necessitat d'altres actuacions a la via arreu del barri.

Prevenció contra els incendis

Un altre tema abordat durant la sessió ha estat la necessitat de garantir la seguretat davant el risc d'incendis forestals al barri. Diferents participants de la sessió han valorat com "insuficient" la neteja bianual de les franges de protecció, reclamant més inversió en aquesta tasca de prevenció, així com la implantació d'un ramat de cabres que netegi el sotabosc. Una mesura que la presidenta del Consell ha assenyalat s'està treballant en aquesta línia.

Igualment, ha apuntat que s'està "començant a vertebrar fer formació d'autoprotecció d'incendis" en la direcció de crear un grup d'autoprotecció seguint el model de Sol i Aire.

Altres temes tractats

Durant el Consell de Barri s'han abordat altres aspectes. Entre ells, la reunió que l'ajuntament té prevista amb la Conselleria de Salut per traslladar-li la preocupació veïnal per la no reobertura del consultori del barri, i que s'ha de celebrar la setmana vinent.

En altre sentit, s'ha recordat que les festes majors d'enguany a Sant Cugat han estat suspeses, però que es treballa per poder fer "un sopar, un dinar, o alguna activitat de celebració" al mes de setembre. Una proposta amb la qual ja està treballant la Comissió de Festes del barri.

Altres temes com la deficient il·luminació del parc de la Creu d'en Blau, la reobertura de la nevera solidària, o la connectivitat a internet i cobertura telefònica a la zona de Can Cortés són els que han sorgit del torn obert de paraula, entre altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem